avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere din CIC in CIC - Calcul indemnizație pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere din CIC in CIC - Calcul indemnizație pentru al doilea copil

La primul copil mama solicitat CIC până la 1 an (indemnizație 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, plafonat), apoi a prelungit CIC până la 2 ani (indemnizație 0 până la modificarea din iulie 2016 a OUG 111/2010, apoi 85% din media veniturilor).
La intrarea în al doilea CIC, cum se calculează indemnizația? Se iau în calcul și lunile în care indemnizația a fost 0, sau în acest caz se iau în calcul 12 luni cu venit din ultimele 24 anterioare nașterii celui de-al doilea copil?
Sau, ținând cont că CIC este venit neimpozabil, ar trebui luate în calcul veniturile din aceleași 12 luni din ultimii 2 ani ca la primul copil?
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns

Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
S.Livia, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2015-2016 szaliatti szaliatti Buna ziua, as dori sa va intreb cum se calculeaza indemnizatia de crestere la copil pentru sotia mea cine ar intra in concediul de maternitate anul asta din ... (vezi toată discuția)
Prenatalul se ia in considerare la determinarea indemnizatiei ccc? a21alex a21alex Buna ziua, stiu ca indemnizatia ce o va lua sotia pentru ingrijirea copilului timp de 2 ani, este 75% din media veniturilor impozabile obtinute in ultimele 12 ... (vezi toată discuția)
Intrare in alt concediu ingrijire copil mac1972 mac1972 Buna ziua, As dori sa stiu daca fiind in CIC am dreptul ca la nasterea celui de-al doilea copil sa intru iarasi in CIC(daca mai trebuie sa lucrez o perioada ... (vezi toată discuția)