avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrare in alt Concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrare in alt Concediu ingrijire copil

Buna ziua,

As dori sa stiu daca fiind in CIC am dreptul ca la nasterea celui de-al doilea copil sa intru iarasi in CIC(daca mai trebuie sa lucrez o perioada anume)si cum se va calcula indemnizatia, adica eu inteleg ca va fi 85% din indemnizatia CIC anterior deoarece copilul s-a nascut fix la un an dupa intrarea in concediu

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mac1972 , utilizator 13:09, 25 Martie 2010
Aveti dreptul la CIC.Da,se calculeaza 85% din veniturile anterioare cu 12 luni nasterii sau puteti alege suma fixa de 600 lei,daca dupa un calcul estimativ cu procentul de 85% rezultatul ar fi mai mic.

Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

g) au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
Crissa C, Consilier juridic
multumesc mult ....sper ca asa sa fie ca am auzit diverse zvonuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de maternitate ioanalapuste ioanalapuste Buna ziua, momentan sunt in concediu de maternitate si sunt insarcinata cu cel de al doilea copil. Doresc sa renunt la concediul de maternitate si sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic in caz de demisie Mircea Manea Mircea Manea Mai primesc indemnizatia cic daca imi dau demisia de la firma unde am lucrat, inainte sa nasca sotia mea si lucrez pentru ei ca si consultant, prin firma mea ... (vezi toată discuția)