avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie cic in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie cic in caz de demisie

Mai primesc indemnizatia cic daca imi dau demisia de la firma unde am lucrat, inainte sa nasca sotia mea si lucrez pentru ei ca si consultant, prin firma mea proprie, unde sunt 50% actionar? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:53, 30 Decembrie 2009
OUG 148/2005
Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei
1. Nu conteaza cum va inceteaza CIM. Important este sa aveti venituri supuse impozitarii in toate cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
2. Ca tata puteti intra in CCC imediat, a doua zi dupa nasterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Cristinaancarusu Cristinaancarusu Buna ziua! Incepand cu data de 16 noiembrie 2010, am intrat in dreptul indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani, cu un cuantum de 600 lei. ... (vezi toată discuția)
Cic nicotorok nicotorok Am o nelamurire: o angajata a fost in somaj , a fost angajata din somaj pe un alt post in 15.11.2009, este insarcinata si cu data de 01.01.2010 a adus la firma ... (vezi toată discuția)
Primesc indemnizatie ingrijire copil daca am contract de asigurari sociale? elizal elizal Buna ziua, Am incheiat un contract de asigurari sociale din anul 2008, iar anul acesta voi avea un copil. Sotul meu lucreaza part time (2 ore) cu un salariu ... (vezi toată discuția)