Am o nelamurire: o angajata a fost in somaj , a fost angajata din somaj pe un alt post in 15.11.2009, este insarcinata si cu data de 01.01.2010 a adus la firma concediul medical pt sarcina si lauzie, la fel si din 01.02.2010. in martie trebuie sa nasca. Va putea beneficia de CIC?
12 luni inaintea nasterii copilului sa aiba venituri supuse impozitului, fara nici o luna intrerupere. Se admit si fractiuni de cel putin jumatate de luna (cam din martie 2008 pana in martie 2009).
Se iau in considerare si lunile in care a primit indemnizatie de somaj.
OUG 148/2005-Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
Copil
edusa
as avea si eu o intrebare , daca pana la 1 martie am lucrat neintrerupt timp de 5 ani , dupa care am intrat in somaj, sunt insarcinata pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia
nicko8910
Buna ziua!!! Am o mare intrebare \"Firma la care lucrez eu din 15.11.2009(si sg de altfel cu carte de munca) se inchide in 1-2 saptamani,motivul:FALIMENT,eu ... (vezi toată discuția)