avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi prevazute in regulamentul intern neacordate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi prevazute in regulamentul intern neacordate

Am lucrat la o firma in perioada 2008 -2010. in contractul meu de munca era prevazut un spor de vechime de 25% spor primit pana in 2009 cand printr-o decizie, angajatorul a introdus sporul de vechime in salariu , desii in Regulamentul Intern al firmei era un articol in care se evidentia clar ca ,, salariatii beneficiaza de un spor de vechime in munca calculat la salariul de baza " . Am aflat mai tarziu ca mai era acest articol in RIN ,am semnat doar de primire a deciziei privind modificarea. As putea sa mai primesc acest spor tinand cont ca au trecut atatia ani ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 16 Octombrie 2017
In situatia promovarii unei actiuni in instanta, cererea dvs va fi respinsa ca fiind prescrisa.

Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Va multumesc foarte mult ! As vrea sa va mai intreb referitor la sotul meu cu aceeasi situatie privind neacordarea de spor ,numai ca el este in continuare salariat si in continuare in rin este articolul unde se prevede acordarea de spor vechime !
Pentru sectorul privat, acordarea sporului de vechime trebuie sa fie expres mentionata in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg. intern.

Pentru sectorul bugetar, avem Legea 153/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de muncă, drepturi salariale kstor kstor Bună ziua! Cum pot recupera contravaloarea gradației 5 corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, care nu mi-a fost acordată în perioada iunie ... (vezi toată discuția)
Initiere actiune plata spor de vechime law99 law99 Poate un angajat sa ceara in instanta plata sporului de vechime dupa cum urmeaza: 1.2010 ce a mai ramas ca ma gindesc ca suntem in luna august 2013 2.Pe tot ... (vezi toată discuția)
La ce instanta sa depuna salriatul contestatia + pe cine mai poata da in judecata ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ne ajutati cu un sfat cu privire la un caz ce priveste un salariat. Un salariat a sustinut examenul de promovare ... (vezi toată discuția)