avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Problema cu grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Problema cu grupa de munca

Am fost angajat la S.C. CARBOSIN S.A. COPSA MICA in perioada noiembrie 1987 - martie 1994 ca inginer electrotehnist promotia 1987. Deoarece in acea perioada era obligatoriu un stagiu de 3 ani in intreprinderea in care am fost repartizat din facultate , a trebuit sa ma prezint la I.A.T.C. Botosani (devenita ulterior ARCA S.A.) unde am fost repartizat si unde mi s-a facut angajare si mi s-a retinut Carnetul de Munca. Dar , pentru ca eu aveam deja familie si sotia mea lucra la Carbosin Copsa Mica , mi s-a permis detasare permanenta la Carbosin unde mi s-a facut , de asemenea , angajare si am lucrat pana in martie 1994. In martie 1991 mi-am recuperat Carnetul de Munca de la Botosani si l-am adus la Carbosin Copsa Mica. In Carnetul de Munca apare grupa 1 speciala (conform pct.31 din Ordinul 50/1990) ,doar in perioada in care acesta era la Carbosin. Am obtinut dovada activitatii mele la Carbosin pe intreaga perioada , de la arhivele detinute de Arquivo S.R.L. Braila , dar aceasta nu contine si grupa de munca. Rog o sugestie in vederea solutionarii acestei probleme.
Cu stima,
Ilie Capilnean


Cel mai recent răspuns: Iliekp , utilizator 13:20, 13 Octombrie 2017
Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data la detinatorul de arhiva sa va elibereze adeverinat si pentru respectiva perioada in conditiile in care ati lucrat efectiv doar la Carbosin. In documente trebuie sa existe detasarea de la IATC/ ARCA, conditiile in care s-a facut detasarea, state de plata (inteleg ca erati platit direct de Carbosin), decizii prin care ati fost nominalizat in grupa de munca, etc.
Multumesc. Detinatorul de arhiva mi-a raspuns ca nu detine date referitoare la grupa de incadrare in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautare de adeverinte ,pe unde or fi firmele teugeniu@yahoo.com teugeniu@yahoo.com BUNA ZIUA , am nevoie la casa de pensi ,pentru calcularea pensiei ,de grupa ,,care mi se cuvine ,,am lucrat perioda de 1975 si 1983 la santierul ,grup santier ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o adeverinta cu sporuri daca angajatorul nu mai exista? LadyZelda LadyZelda Buna ziua! Daca unei persoane nu i s-a operat in Cartea de Munca corespunzator activitati prestate se mai pot recupera respectivele sporuri (conditii grele de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa ii de munca Anomissimona Anomissimona Buna ziua, Un prieten de familie, a lucrat intre 1975 - 2007 la o intreprindere care s-a desfiintat. Toate datele fabricii au fost preluate de o arhiva (un ... (vezi toată discuția)