Buna ziua!
Ce se poate face? Unui copil de 11 ani, o persoana il tot influenteaza negativ, la minciuna in familie, spionarea in familie a parintilor ca sa duca infirmatii a ceea ce fac in casa , la agresivitate si razvratire. Acea persoana care vine si contra-careaza educatia parintilor, care tulbura linistea familiei si mai alea educatia copilului, cum poate fi acuzata. Ce se poate face pentru a indeparta acea persoana care face rau copilului?
chiar credeti ca nu am facut asta? Insa copilului i-a "spalat creierul" aceasta femeie, iar copilul a invatat sa minta mult, cand e prins cu minciuna devine agresiv, apoi are comportament simulat,dupa care revine la acelasi comportament initial. Co vorba buna i s-a explicat ca nu e bine sa minta, sa ascunda, sa spioneze sau sa duca vorba, insa el spune "da" pt ca stie ca asta vrei sa auzi de la el, insa a doua zi are atitudinea initiala! Aroganta si indolenta e o continuare a celor de mai sus!
la 11 ani copilul e influentabil. Comportamentele gresite pot fi corectate.
Din punct de vedere legal nu vad ce masuri ati putea intreprinde, fiind parintii lui nu e nevoie de ordin de restrictie (sau ceva de genul) impotriva bunicii. Atata timp cat ambii parinti inteleg ca aceasta persoana are o influenta nefasta asupra copilului, limitati la minimul necesar contactele.
Pentru "reeducarea" copilului e necesar un efort in grup, eu cred ca ar fi util sa aveti o discutie cu scoala / invatatoarea copilului, sa ii explicati situatia si sa ii solicitati ajutorul, sfatul si implicarea in corectarea acestor comportamente. puteti apela si la sfaturile unui psiholog, pentru a determina o serie de mecanisme corective.
Nu inteleg exact ce anume ati facut.
Oricum, cautati un ajutor la un psiholog,nu este o problema de natura juridica. Nu inteleg cum spalarea de creier a avut loc atat de repede incat parintii nu au putut interveni.
Copilului nu i se explica sa nu minta, mai ales la 11 ani, nu cred ca el nu stie ca a alege sa minti e general neacceptat de societate. Aveti nevoie de ajutor pentru a pune bazele unei relatii solide cu copilul, nu stiu ce tip de relatie ati avut anterior, cert e ca acum trebuie refacuta. Nu o discutie, cred ca o consiliere de familie, ceva care sa va implice pe toti, impreuna. De asemenea, activitati de familie, alese impreuna sau perand de fiecare sau de copil... Nu stiu ce timp si cat petreceti impreuna etc. Un psiholog cu aceste date va poate ajuta.
Copilul este in grija mea de 2 ani. Mama lui este bolnava psihic (delir, schizofrenie), internata la spitalul de boli mintale. Eu m-am casatorit cu tatal lui, in urma cu 2 ani. L-am ingrijit, iubit si ocrotit pe copil. Lui ii place sa pozeze in victima, avand in vedere traime traite cu mama lui. Bunica a fost cea care l-a educat de la 4 ani. I-a insuflat ideea ca ea este prietena si confidenta lui, iar de parintii lui sa se fereasca sa vina doar la ea cu orice are nevoie.
In momentul de fata, copilul este sub supravegherea invatatoarei, a noastra si a psihologului, care l-a preluat pentru corectare. Sper ca vom reusi sa il corectam,impreuna.
Multumesc pentru parerea dvs!