avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe notariale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe notariale

Am vazut ca taxele notariale difera de la un notar la altul. Care sunt valorile procentuale exprimate prin lege? Si se poate negocia la notar valoarea taxelor sale?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: SCristian , utilizator 12:14, 25 Iulie 2006
...taxele sunt prevazute prin acte normative...nu vad vce ai putea negogia...
nu ma refer la taxele oficiale ca timbre si altele, ci la comisionul notarului, care difera de la unul la altul, si de la oras la altul.
Notarul percepe onorariu (comision percepe casa de schimb valutar).
Onorariul notarial se poate negocia
Daca partile sunt asistate de avocat notarul este obligat sa reduca onorariul cu 30% din onorariu
...daca actul este redactat de un avocat, notarul poate acorda o reducere din onorariul sau de pina 15%...
ovi, vreau sa stiu si eu unde sunt prevazute aceste reduceri pentru cazul in care mergi la notar si esti asistat de avocat.

Alte discuții în legătură

Onorariu notar-clarificări FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, Încercând să înțeleg, care este logica onorariilor percepute de notari, conform anexei nr.2 din Ordinului Ministerului Justiției nr. ... (vezi toată discuția)
Reducere taxă notarială, da sau nu N_MIHAELA N_MIHAELA Se poate acorda reducere la taxa notarială percepută pentru un contract de vânzare-cumpărare locuință (ANL), pentru asistenții magistraților? Dacă da, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua caut un avocat in judetul suceava pentru partaj judiciar ... Permisauto Permisauto Buna ziua Caut un Avocat in Judetul Suceava pentru Partaj judiciar si pentru un Divort comision de 10/100 din Partaj este asigurat.si daca se termina totul ... (vezi toată discuția)