avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... info pensia minim garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

info pensia minim garantata

Buna ziua ,
Numele meu este IRIMESCU CATALIN domiciliat in Bucuresti , sector 2 , str Mecet nr 40 , va rog prin prezenta sa imi furnizati informatii referitor la PENSIA SOCIALA MINIM GARANTATA , ma intereseaza aceasta deoarece soacra mea in varsta de 64 ani a lucrat aproximativ 7 ani la societatea AUTOMATICA BUCURESTI inainte de 1989 dupa care a intrerupt deoarece a nascut 5 copii iar serviciul nu la mai reluat , mai precizez ca este casatorita cu socrul meu care beneficiaza de pensia de limita de varsta de aproximativ 1400 sau 1500 lei . In afara de pensia socrului meu nu mai beneficiaza de NICI un venit de oricare alta natura .
Doresc sa aflu daca soacra mea poate beneficia de aceasta PENSIE SOCIALA MINIM GARANTATA si ce documente ar trebui sa depuna la CASA DE PENSII SECTOR 2 .
Va multumesc anticipat ,
IRIMESCU CATALIN
0727793016
irimescucatalin@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:33, 14 Octombrie 2017
Soacra dumneavoastră are din păcate numai 7 ani vechime în muncă.
Pentru a putea beneficia de pensie pentru limită de vârstă, legea stabilește că trebuie să aibă minim 15 ani stagiu de cotizare.
Va multumesc , eu am intrebat daca poate beneficia de pensia minim garantata nu de cea de limita de vârstă
Nu există pensie garantată, e stabilit un prag minim, dar nu și garantat, dacă nu ai stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Este vorba tot despre pensie de limită de vârstă sau pentru invaliditate.
Este garantată numai pentru cei care îndeplinesc condițiile legale, cum ar fi stagiul minim de 15 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare femei MoniKa_ MoniKa_ Buna ziua. Pentru o persoana, sex feminin, nascuta in 03.1964 care sunt conditiile de pensionare in ambele cazuri de pensie, anticipate sau la limita de ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata zackyty11 zackyty11 Poate o persoana sa iese in pensie anticipata daca este nascuta in 08.05.1960 (58 ani) si avand lucrati 14 ani si vreo 7 luni? (vezi toată discuția)