avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este obligatoriu că reclamantul să se deplaseze la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este obligatoriu că reclamantul să se deplaseze la domiciliul pârâtului pentru declarații la poliție?

Buna seara tuturor.
Am depus o plângere penală împotriva fostului soț pentru amenințarea cu moartea și șantaj.
Cei de la poliție m-au sunat și au spus că sunt obligata sa merg ori de câte ori este nevoie la postul de politie de pe raza domiciliului pârâtului pentru declarații.
Menționez că am domiciliul stabil acolo , însă locuiesc de 8 luni și am viza de flotant la 800 km.
Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Admin, administrator
Parchetul de la domiciliul paratului poate cere ca, prin comisie rogatorie cu parchetul de la domiciliul dvoastra, sa fiti audiata in localitatea dvoastra.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In calitate de persoana vatamata aveti drepturi si obligatii, vi le indic in cazul in care nu le cunoasteti.
ART. 81 c.p.p.
Drepturile persoanei vătămate
(1) În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele drepturi:
a) dreptul de a fi informată cu privire la drepturile sale;
b) dreptul de a propune administrarea de probe de către organele judiciare, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii;
c) dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale a cauzei;
d) dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate;
e) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii;
f) dreptul de a fi ascultată;
g) dreptul de a adresa întrebări inculpatului, martorilor şi experţilor;
#M35
g^1) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română. În cazurile urgente se pot folosi mijloace tehnice de comunicare, dacă se apreciază că acest lucru este necesar şi că nu împiedică exercitarea drepturilor persoanei vătămate;
g^2) dreptul de a i se comunica traducerea într-o limbă pe care o înţelege a oricărei soluţii de netrimitere în judecată, atunci când nu înţelege limba română;
#B
h) dreptul de a fi asistată de avocat sau reprezentată;
i) dreptul de a apela la un mediator, în cazurile permise de lege;
j) alte drepturi prevăzute de lege.
#M2
(2) Persoana care a suferit o vătămare fizică, materială sau morală printr-o faptă penală pentru care acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu şi care nu doreşte să participe la procesul penal trebuie să înştiinţeze despre aceasta organul judiciar, care, dacă apreciază necesar, o va putea audia în calitate de martor.

ART. 111 c.p.p.
Modul de audiere a persoanei vătămate
(1) La începutul primei audieri, organul judiciar adresează persoanei vătămate întrebările prevăzute la art. 107, care se aplică în mod corespunzător.
(2) Persoanei vătămate i se aduc la cunoştinţă următoarele drepturi şi obligaţii:
a) dreptul de a fi asistată de avocat, iar în cazurile de asistenţă obligatorie, dreptul de a i se desemna un avocat din oficiu;
b) dreptul de a apela la un mediator în cazurile permise de lege;
c) dreptul de a propune administrarea de probe, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii, în condiţiile prevăzute de lege;
d) dreptul de a fi încunoştinţată cu privire la desfăşurarea procedurii, dreptul de a formula plângere prealabilă, precum şi dreptul de a se constitui parte civilă;
e) obligaţia de a se prezenta la chemările organelor judiciare;
f) obligaţia de a comunica orice schimbare de adresă.
....................................
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumesc domnule avocat. Nu știam că am dreptul la un avocat din oficiu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazurile in care asistenta este obligatorie.
Polițistul care se ocupa de dosarul meu refuza sa îmi dea Nr de dosar.
Uitați mesajul primit :
Nu sunt de serviciu, o să vă comunic toate datele când vă audiez.
Eu i-am spus:
Eu am nevoie până atunci. Am nevoie acum pentru a comunica avocatului până la primul termen.
Când sunteți de serviciu va rog frumos sa îmi comunicați Nr de dosar
El a răspuns:
Nu pot. Toti trebuie să respectam regulile. Când va audiez.
Este normal așa ceva?

Alte discuții în legătură

Plangere la politie numai personal? Timo321 Timo321 Am facut plangere la politie, si am primit raspuns, sa vin eu la politie. Am fost si mia spus ca trebuie sa povestesc incaodata totul cum si ce si trebuie ... (vezi toată discuția)
Informatii din timpul unei anchete ale politiei acrucspiru acrucspiru Buna ziiua, In urma cu cca 2 luni am fost victima unui furt. Mi-au fost furate acte, telefoane si bani. (deci implicit hotii stiu adresa unde locuiesc). Am ... (vezi toată discuția)
Agresata de fostul iubit Biancabyuu Biancabyuu Bună ziua. Tocmai am depus ieri o plângere,urmată de o declaratie împotriva fostului meu iubit, deoarece m-a abuzat fizic. Mi s-a spus că i se v-a ... (vezi toată discuția)