avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colaborare

Buna ziua,
As avea o nelamurire:sunt gravida in 3 luni,lucrez si firma s-ar putea sa intre in faliment (voi beneficia de somaj,am 12 luni lucrate in ultimile 24) si m-ar interesa daca pot incheia contract de colaborare/conventie civila cu 4-5 luni in urma doar pentru a-mi rotunji venitul la concediul de crestere copil.Am pe cineva dispus sa-mi incheie un astfel de contract pana intru in somaj,banuiesc ca apoi nu mai pot avea o colaborare/ venituri daca i-au si somaj.
Cum ma sfaturiti?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eleonora78 , utilizator 11:43, 12 Octombrie 2009
sigur ca puteti, numai sa gasiti pe cineva disponibil sa va ajute cu o astfel de solutie, dar trebuie platit contributiile aferente pentru acel contract
Deci pot face contractul de colaborare cu 4-5 luni in urma,nu? Stiu ca nu se inregistreaza la ITM.
1. Contractul de colaborare nu se inregistreaza la ITM, nu este sub jurisdictia Codului muncii, nu sunteti protejata de acesta.
2. Contractul de colaborare se incheie in baza Codului civil si nu va foloseste decat pentru indemnizatia de CCC. In rest nu va foloseste nici la pensie, nici la somaj, nici la sanatate.
Dar nu trebuie sa am PF? Sau doar la conventie civila trebuie?Ce este convenabil:conventie civila sau contract de colaborare?
Puteti sa-mi spuneti care ar fii pasii? Am intrebat o contabila si nu prea era in tema.
Daca sunt in concediu medical ma afecteaza cu ceva?
Va multumesc!
Conform OUG 148/2005 art 1,alin 3 nu se pun la calcul veniturile din contractul de colaborare ,contract civil cu persoane fizice neautorizate,cu plata impozitului de 16 %, timp de lucru 1 ora/zi.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gravide- se cumuleaza venitul din contract de munca si conventie sociala de prestari servicii nikuteau nikuteau Buna ziua, Am mai multe nelamuriri asa ca va rog sa ma ajutati daca puteti: - Sunt angajata in jud. Timis cu contract de munca (la ITM), o firma din alt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil posibil? dmonica dmonica Felicitari pentru forumul foarte util, unde gasim foarte multe raspunsuri ,sunt o viitoare mamica, insarcinata in 2 luni si vreau sa va intreb daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca realizez venituri din contract de colaborare? slaura slaura Buna ziua, Se poate obtine indemnizatia de crestere copil in conditiile in care in ultimele 2 luni de sarcina am contract de colaborare si imi platesc ... (vezi toată discuția)