avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de sizare la ITMB
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de sizare la ITMB

Va rog sa imi spuneti care este termenul de depunere a unei sesizari la ITMB.
C.i.m. s-a incheiat in conformitate cu prevederile art.55, lit.b din Legea 53/2003 Codul Muncii. Decizia am primit-o la 2 luni de la data incheierii.
Cel mai recent răspuns: Mephisto , utilizator 21:53, 6 Octombrie 2009
Nu exista termen de depunere a unei sesizari la ITMB ... acesta este insa obligat sa va raspunda in termen de 30 de zile (sau 45 de zile) de la data inregistrarii petitiei.
1. La ITM puteti oricand sa faceti sesizarea. dar ce vreti sa sesizati?
2. Sa pastrati dovada datei la care ati primit decizia pentru ca de la acea data decurge termenul de 30 de zile in care puteti contesta decizia la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta.
Nu am dovada datei la care am primit copia de pe decizie, intrucat nu am semnat actul definitiv prin care se incetau toate obligatiile partilor. Motivul? Neeliberarea adeverintei de munca. Deci nu decizia vreau sa o contest.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Mephisto, utilizator
Atunci puteti depune o sesizare la ITM referitoare la refuzul sau neeliberarea adeverintei de vechime (aceasta se elibereaza numai in lipsa carnetului de munca).
Nu aveti termen pentru a depune reclamatie la ITM,cunosc situatii cand persoanele au plecat din tara imediat dupa incetarea CIM si cand s-au intors au facut reclamatie la ITMB pentru neprimirea adeverintei de vechime.

ITMB a cerut angajatorului sa faca dovada ca salariatului i s-a comunicat ca poate veni sa-si ridice adeverinta de vechime.

Alte discuții în legătură

Contestatie raspuns itm balanluci balanluci Buna ziua Am facut o reclamatie la ITM, am primit raspunsul dar judtificarea nu este ok, este foarte clar ca a fost dat asa sa fie dat un raspuns in 30 de ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns reclamatie itm VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 cum procedez daca itm nu raspunde la reclamatie ,patronul ma amenintat ca are relatii la itm (vezi toată discuția)
Adeverinta cu vechimea in munca silviu35 silviu35 AM facut o sesizare la ITM au trecut 3 luni de zile cind angajatorul nu mia dat adeverinta cu vechimea in munca,mia dat 5 zile de concediu si 1 de munca ... (vezi toată discuția)