Va rog sa imi spuneti care este termenul de depunere a unei sesizari la ITMB.
C.i.m. s-a incheiat in conformitate cu prevederile art.55, lit.b din Legea 53/2003 Codul Muncii. Decizia am primit-o la 2 luni de la data incheierii.
Nu exista termen de depunere a unei sesizari la ITMB ... acesta este insa obligat sa va raspunda in termen de 30 de zile (sau 45 de zile) de la data inregistrarii petitiei.
1. La ITM puteti oricand sa faceti sesizarea. dar ce vreti sa sesizati?
2. Sa pastrati dovada datei la care ati primit decizia pentru ca de la acea data decurge termenul de 30 de zile in care puteti contesta decizia la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta.
Nu am dovada datei la care am primit copia de pe decizie, intrucat nu am semnat actul definitiv prin care se incetau toate obligatiile partilor. Motivul? Neeliberarea adeverintei de munca. Deci nu decizia vreau sa o contest.
Atunci puteti depune o sesizare la ITM referitoare la refuzul sau neeliberarea adeverintei de vechime (aceasta se elibereaza numai in lipsa carnetului de munca).
Nu aveti termen pentru a depune reclamatie la ITM,cunosc situatii cand persoanele au plecat din tara imediat dupa incetarea CIM si cand s-au intors au facut reclamatie la ITMB pentru neprimirea adeverintei de vechime.
ITMB a cerut angajatorului sa faca dovada ca salariatului i s-a comunicat ca poate veni sa-si ridice adeverinta de vechime.