avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie raspuns ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie raspuns ITM

Buna ziua

Am facut o reclamatie la ITM, am primit raspunsul dar judtificarea nu este ok, este
foarte clar ca a fost dat asa sa fie dat un raspuns in 30 de zile. Este foarte clar ca favorizeaza angajatorul. Ce pot face mai departe?Contest ITM in instanta, sau le cer sa-mi justifice cu acte?Daca contest in instanta platesc?
Ce-i de facut?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 27 Martie 2015
Despre ce reclamatie este vorba ?
Este vorba de reclamatie pt neprimire salar. Eu am facut contestatie pt salar ianuarie neincasat, si ei mi-au justificat sal pe Decembrie
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
balanluci, utilizator
ITM-ul constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata.

Puteti depune o petitie la forurile ierarhic superioare ITM-ului , Inspectia Muncii si/sau Ministerul Muncii, In sesizari puteti mentiona modul necorespunzator in care ITM-ul local a efectuat acel control.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre
- Inspectia Muncii prin
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

- Ministerul Muncii
prin
Posta: str. Dem.I.Dobrescu nr.2-4 sectorul 1 Bucureşti
E-mail: relatiicupublicul@mmuncii.ro
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu vreau sa contest raspunsul celor de la ITM , nu se poate? Am inteles ca in termen de 15 zile pot contesta raspunsul lor in instanta , dar vreau sa ma asigur ca se poate.Se poate sau nu?
De putut puteti sa-l contestati , intrucat nu va interzice nimeni sa nu promovati o actiune impotriva raspunsului dat de catre ITM, insa va trebui sa va puteti si problema sortilor de izbanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare itm, despagubiri ore lucrate munteanu43 munteanu43 bunaziua. lucrez la o firma da paza. agent de paza de noapte si am 260 de ore pe luna. am facut 3 sesizari la itm si nu s-a intimplat nimic...ce pot face? ii ... (vezi toată discuția)
Verificare respectarii masurii cu termen obligatoriu data angajatorului user89 user89 In luna iulie 2013 am depus o sesizare scrisa catre ITM in care reclamam fostul angajator ca nu si-a achitat ultimele 3 salarii, in situatia in care contractul ... (vezi toată discuția)
Itm - ul nu-si face treaba Ristina Ristina Cui ma pot adresa, unui organ superior ITM - [editat] ? Am constatat ca in urma unei investigatii care a durat vreo doua luni de zile (INADMISIBIL DE MULT ! ... (vezi toată discuția)