avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificare respectarii masurii cu termen obligatoriu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificare respectarii masurii cu termen obligatoriu data angajatorului

In luna iulie 2013 am depus o sesizare scrisa catre ITM in care reclamam fostul angajator ca nu si-a achitat ultimele 3 salarii, in situatia in care contractul meu de munca a expirat si nu l-am prelungit (mi-am facut lichidarea inainte cu o luna sa depun sesizarea). In termen de 1 luna mi-a venit un raspuns din partea ITM-ului cum ca a fost facut un control, iar angajatorul nu a putut face dovada platii salariilor, drept urmare s-a dispus masura cu termen obligatoriu de realizare. Termenul acesta a trecut de 2 luni, iar eu nu am vazut nici salariile, nici o instiintare din partea ITM-ului ca s-ar fi luat vreo masura. Cand am fost la ITM sa intreb daca s-au luat masuri, inspectorul mi-a zis ca nu au apucat sa mearga in control la acea firma, deoarece aveau multe cazuri pe cap... (la 2 luni dupa termenul dat de acestia). Tind sa cred ca acest inspector ii protejeaza pe fostii angajatori, iar mergand in continuare la ITM nu cred ca o sa rezolv nimic mai departe. La ce institutie, superioara ITM-ului, as putea sa apelez in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 24 Decembrie 2013
Puteti sesiza Inspectia Muncii si/sau Ministerul Muncii - foruri superioare ITM-ului.

Se poate transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

Ministerul Muncii poate fi sesizat la

E-mail : relatiicupublicul@mmuncii.ro

La ITM trebuia sa depuneti o noua sesizare prin care le aduceati la cunostinta ca angajatorul nu a respectat masurile stabilite de catre inspectorii care au controlat societatea in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie raspuns itm balanluci balanluci Buna ziua Am facut o reclamatie la ITM, am primit raspunsul dar judtificarea nu este ok, este foarte clar ca a fost dat asa sa fie dat un raspuns in 30 de ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm, despagubiri ore lucrate munteanu43 munteanu43 bunaziua. lucrez la o firma da paza. agent de paza de noapte si am 260 de ore pe luna. am facut 3 sesizari la itm si nu s-a intimplat nimic...ce pot face? ii ... (vezi toată discuția)
Itm - ul nu-si face treaba Ristina Ristina Cui ma pot adresa, unui organ superior ITM - [editat] ? Am constatat ca in urma unei investigatii care a durat vreo doua luni de zile (INADMISIBIL DE MULT ! ... (vezi toată discuția)