avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Sunt nascut in 1958 si lucrez din 05.09.1983. Am executat stagiul militar cu termen redus (9 luni) si am urmat facultatea 5 ani. Cand pot solicita pensionarea anticipata ?

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:25, 14 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Limita de varsta la 65 ani
Pensie anticipata sau anticipata partiala l;a 60 ani
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani, fara stagiul asimliat(cursuri universitare de zi, armata, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 ani, fara stagiul asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata nikilapa86 nikilapa86 Buna seara! As vrea sa stiu daca si cind ma pot pensiona la cerere. Lucrez din anul 1976, luna August. Am efectuat stagiul militar in anul 1977-1978. Sint ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Nascut in 1958 luma 04, barbat fiind, cand se poate pensiona pentru limita de varsta? As vrea ceva material legat de pensionare atat pentru femei ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ciubotarudan ciubotarudan Cand m-as putea pensiona anticipat sau patrial anticipat , avand urmatoarele date : sex masculin , nascut 20.06.1954 , 18 ani si 6 luni CIM ( din care 13 ... (vezi toată discuția)