avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor doctorat in concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor doctorat in concediu odihna

Buna ziua! Se acorda sporul dr doctor in concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 7 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe durata CO, se primeste o indemnizatie care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Bună ziua! Am înțeles că din vara aceasta se dorește să nu se mai plătească indemnizația de doctorat în concediu, școala în care lucrez nu știe cum să mă plătească pentru doctorat pe timpul vacanței de vară. Am făcut munca suplimentară online in concediul meu de odihnă, am publicat diverse lucrări științifice la reviste universitare și aș dori să știu ce pot face in cazul acesta! Dacă trebuie să-mi întrerup concediul, înseamnă că pot fi plătit. Menționez că am făcut niște ore de pregătire cu elevii, unele chiar în școală, pe timpul caniculei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cuantumul salarial al acestei indemnizatii nu se ia in calcul la determinarea limitei sporurilor, compensatiilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor prevazuta la art. 25.

Prin urmare, legiuitorul a facut o diferenta intre salariul de baza, salariul lunar, sporuri si indemnizatii.

Indemnizatia aferenta titlului stiintific de doctor nu face parte din salariul de baza, nu este nici spor si nici nu este prevazuta de lege printre elementele luate in calcul la stabilirea indemnizatiei de concediu de odihna, apreciem ca aceasta nu face parte din baza de calcul a acestui drept salarial.

In mod similar este reglementata aceasta problematica si pentru functionarii publici, conform Legii nr.153/2017, OG nr.6/2007 si HG 250/1992.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie in baza legii 153/2017 Kopernic Kopernic In baza Art 14 alin (1) din Legea nr. 153/2017, se precizeaza ca Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie ... (vezi toată discuția)
Acordare spor doctorat se poate acorda spor de doctorat unei ... veronicam veronicam Acordare spor doctorat Se poate acorda spor de doctorat unei persoane care a obținut titlu de doctor in Decembrie 2021,dacă da, care este ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat pt jumatate de norma - noua lege AuraP AuraP Buna ziua, conform noii legi a salarizarii sporul de doctorat se acorda ca suma fixa, iar nu procent din salariu, aceasta fiind jumatate din salariul minim pe ... (vezi toată discuția)