avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare indemnizatie in baza Legii 153/2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare indemnizatie in baza Legii 153/2017

In baza Art 14 alin (1) din Legea nr. 153/2017, se precizeaza ca
Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie lunară pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul.

Mentionez ca persoana in cauza primeste indemnizatia pentru titlul de doctor, insa angajatorul spune ca indemnizatia se acorda doar pentru timpul efectiv lucrat. Adica, daca persoana in cauza este in Concediu de odihna o luna de zile, pentru perioada concediului de odihna nu acorda indemnizatia mentionata.
Legea precizeaza foarte clar ca este vorba despre o suma fixa si nu variabila.
Cine are dreptate?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 4 Decembrie 2017
Codul Muncii
Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....

Daca vorbim de personal contractual , mai avem HG 250/1992
art. 7
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariații au dreptul la o indemnizatie calculată în raport cu numărul de zile de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, sporului de vechime și, după caz, indemnizatiei pentru functia de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecarei luni calendaristice în care se efectueaza zilele de concediu de odihnă.

(2) Media zilnica a veniturilor prevăzute la alin. (1) se stabileste în raport cu numărul zilelor lucratoare din fiecare luna în care se efectueaza zilele de concediu.
.....
Pe fond nu se discuta despre indemnizația de concediu ci de indemnizația de doctorat, care reprezinta 50% din salariul minim brut garantat, conform art 14 din Legea 153/2017.
Indemnizatia menționată nu intra în cadrul sporurilor....
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Kopernic, utilizator
Intr-adevăr, putem spune ca nu este un spor.....Însă este foarte greu de apreciat dacă se ia sau nu în calculul indemnizatiei pentru concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la calculul concediului de odihna se ia in considerare ... Maricica124 Maricica124 Buna ziua, la calculul concediului de odihna se ia in considerare sporul in cazul medicilor? Ma puteti ajuta si cu un articol de lege? Multumesc! (vezi toată discuția)