avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizită refuzat. Se poate schimba domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizită refuzat. Se poate schimba domiciliul copilului?

buna ziua,va rog din tot sufletul sa ma ajutati macar cu un sfat,am divortat de sotul meu in februarie 2017 prin notar de comun acord,din cauza ca nu am posibilitati tinand cont ca mai am o fetita dinaintea casatoriei cu altcineva,am cazut de acord ca baietelul sa ramana la tatal sau,custodie comuna pensie alimentara insa domiciliul la el,am primit drept de vizita de 3 ori pe saptamana,dar nu stiu daca il primeam de 2 ori pe luna,acum refuza sa mi_l dea,nici macar sa il vad o secunda nu imi da voie.....ce pot face?,acum as vrea sa imi iau baietelul pt ca acolo din spusele fostului meu socru nu este deloc ingrijit copilasul,as vrea daca il pot lua sa il decad si din drepturile parintesti insa nu am dovezi ca el nu are deloc grija de baietel doar vorbele fostului socru care sigur nu ar vrea sa imi fie martor,la urma urmei e fiul sau...va rog ajutati_ma
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 19:30, 18 Octombrie 2017
Ptr nerespectarea legaturilor personale cf conventiei notariale, poteti face plangere la politie in baza Art 379 Cod Penal si va puteti adresa unui executor judecatoresc ptr aplicarea Art 910-913 Cod Procedura Civila.
Ptr o reincredintare catre dvoastra, va trebui sa va adresati instantei civile. Cel putin ptr acest caz, ati avea nevoie de un avocat.
1 Sesizare DGASPC de care aparţine domiciliul copilului
2.Mergeţi la copil cu martor(I), cineva cunoscut de copil, ca să nu speriaţi copilul, înregistraţi cu telefonul refuzul tatălui
3.După 3 refuzuri, depuneţi plângere la Parchet, pentru nerespectarea măsurilor privitoare la minori, art. 379 Cod Procedură Civilă

Aveţi dreptul să puneţi în executare silită programul de relaţii, dar nu vă recomand, este o experienţă traumatizantă pentru copil şi îl îndepărtaţi definitiv de dvs.
Eii, Martonze! Prin ce e mai traumatizanta executarea silita decat 379? Parchetul, abia asteapta sa interogheze minorul in sectia de politie si sa smulga de la el refuzul de a intalni necustodianul. Ptr ca apoi sa dea o clasare simpla cu trimitere in civil. Adica cel putin 1 an pierdut aiurea si o trimitere tot catre...experienta traumatizanta care il va indeparta definitiv etc bla bla.
Buna ziua,
1. Va sfatuiesc sa formulati o cerere in instanta pentru stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra.
2. Va sfatuiesc sa solicitati sprijinul unui executor judecatoresc pentru a va vedea minorul.
3. Daca si asa refuza va trebui sa va adresati parchetului cu o plangere penala.
am sunat la politie de cateva ori,mi_au spus ca ei nu se pot deplasa pt ca nu este o urgenta si ca sa ma duc la judecatorie ba chiar mi_au si inchis telefonul in nas

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat GCF85 GCF85 buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema si nu stiu ce sa mai fac pentru a rezolva...orice indrumare, sfat, este apreciat. Am, impreuna cu fosta sotie, ... (vezi toată discuția)
Copii, divort, drepturile si obligatiile parintilor Clear Clear Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns la urmatoarea situatie: Parinti divortati, 2 copii, mama are custodia copiilor, tatal are drept de vizita 1 data la 2 ... (vezi toată discuția)
Art 379 - etape, urmari globalt globalt Buna ziua, In cazul in care eu, ca si tata, depun o plangere penala impotriva mamei pentru retinerea copilului nostru, fara acordul meu, ce se intampla? A ... (vezi toată discuția)