avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Parere specialist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Parere specialist

Buna seara,

Am nevoie de parerea dvs ca si specialisti.
Am fluctuatii in ceea ce priveste schimbarea locului de munca.
Am o experienta de 2 ani si cateva luni si sunt deja la cel de al treilea job,
De la primul am plecat de buna voie(dupa 8 luni), pt ca nu se potrivea profilului domeniului in care am terminat facultate.
De la ultimul job am plecat pt ca mi-a fost disponibilizat postul(dupa 1 an).
Acum sunt la al treilea job(am 7 luni), in alt oras, nu ma pot adapta in acest oras pt ca toti prietenii si persoanele dragi sunt departe de mine.
Imi caut de lucru in orasul din care am plecat, dar imi e teama ca nu am sa mai prezint incredere pt urmatorii recrutori.
Va rog sa imi dati un sfat din experienta dvs.
Mai prezint incredere pt viitori angajatori?
Va multumesc si astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 00:18, 7 Octombrie 2009
Consider ca nu trebuie sa va faceti mari probleme.
Mobilitatea resursei umane este o caracteristica a economiei de piata.
E adevarat ca e posibil ca un angajator sa fie circumspect cu privire la schimbarile dese ale locului de munca, dar daca ii oferiti explicatiile plauzibile ( ca cele de aici) va trece peste acest aspect.
Mai ales, daca corespundeti asteptarilor lui.

Mult succes!
1. Nu cred ca daca ati lucrat la mai multi angajatori este un lucru negativ. Poate fi interpretat si ca o dorinta a dvs. de a cauta un loc de munca conform pregatirii profesionale, de a promova si, de ce nu, de a castiga un ban mai mult.
2. Am impresia ca ori parintii ori alte persoane mai in varsta v-au povestit de prejudecata din anii pana in 1989 cand era o mandriepatriotica sa lucrezi la aceeasi intreprindere socialista de stat pana la pensie si chiar sa fi lucrat sau sa lucreze in aceeasi intreprindere si bunicii si parintii si copii si nepotii s.a.m.d.
3. Nu va faceti probleme! Un angajator serios vede in dvs. specialistul nu "turistul".
Piata fortei de munca este libera si de acea se poate ca in orice loc sa existe anumite divergente intre angajat si angajator,sau datorita economiei in continua miscare sa se schimbe cerintele si ofertele joburilor pentru a se acoperi necesarul economic.De acea e ceva normal,conteaza numai cum va prezentati la interviu si ce pregatire aveti.
Bafta.
Cred ca faptul ca lucrati doar de 2 ani si cateva luni si sunteti deja la cel de al treilea job, nu cred ca este cine stie ce impediment , avand in vedere faptul ca ati trecut in aceasta perioada si printr-o disponibilizare !

Consider ca dumneavoastra ati dovedit ca sunteti o persoana careia ii place munca si un angajator va putea sa aprecieze asta , pentru ca un angajator serios cauta in primul rand persoane carora le place sa munceasca si sa evolueze in plan profesional .

Eu din 16 ani de munca , am lucrat doar 5 pe cartea de munca , un an am fost incorporat , am practicat peste 30 de meserii si am schimbat cam 80 de angajatori .

In prezent am 4 joburi si iau bani din 12 locuri ! :slap:
Orice angajator te va intreba de ce ai plecat de la firma x, y, z. Dar daca explici cu cinceritate motivele si daca motivele au fost cele spuse de tine mai sus, nu se va impiedica nimeni de aceste tranzitii.
De exemplu, se poate aprecia din expunerea ta ca ti-ai dorit sa lucrezi in domeniul pt care tea-i pregatit, ceea ce este un aspect pozitiv.
La fel, se poate aprecia ca nu ti-a fost teama de schimbari si ai plecat intr-un oras nou pentru un job potrivit.
Daca iti doresti cu adevarat jobul pt care aplici si esti sincer si deschis la interviu, daca te pliezi pe asteptarile firmei si ai potential, aceste 3 joburi nu vor afecta decizia finala de angajare.
Asadar, succes!

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca adle adle Buna ziua, Sunt la inceput de cariera in 2 ani de munca am schimbat 3 locuri de munca. La primul am stat 9 luni si am plecat cu demise. la al doilea am ... (vezi toată discuția)
Caut un job in domeniul juridic Alina Tabara Alina Tabara desi cand am inceput sa scriu acest mesaj nu am stiut sa-i dau un titlu sintetic, stiu foarte bine ce raspunsuri as vrea sa gasesc. Desi as putea parea naiva, ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii pt salariati demnitate demnitate Dupa indelungi cautari am gasit un loc de munca iar cu patronii am discutat la telefon, am dus actele pentru contract dar ei nu au venit fiind plecati din ... (vezi toată discuția)