avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul cod al muncii pt salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul cod al muncii pt salariati

Dupa indelungi cautari am gasit un loc de munca iar cu patronii am discutat la telefon, am dus actele pentru contract dar ei nu au venit fiind plecati din Bucuresti.
mi-au spus ca se ocupa contabila firmei de contract, dupa 10 zile in care eu am mers la munca au venit altii la interviu iar pe mine au incercat sa ma duca cu minciuna ca urmeaza sa faca contractul.... Eu am renuntat si fac sesizare la I.T.M. Intrebarea este dupa noul cod al muncii platesc si eu amenda pt. niste angajatori care nu au dorit sa-mi faca C.I.M?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 9 Mai 2011
NU.. dvs faceti sesizarea.. nu cred ca veti plati ceva dar nici nu va vor tine in job..
Potrivit actualelor prevederi, este sanctionata cu amenda prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca.
Nu mi se pare corect pt. ca nu pot obliga eu un angajator sa-mi faca contract. In momentul de fata multi angajati prefera munca la negru iar angajatorii la fel.
Am cautat cu contract iar din 5 firme nici una nu facea contract, ei spun ca fac contract dar nu fac nici un contract pt. ca au relatii si 'se descurca'. Deci angajatorii pot sa traiasca bine merci iar noua ne-a dat in cap cu noul cod pt ca tot pe angajati nu-i lasa sa traiasca.
Am lucrat inainte de 01.05.2011, legea a intrat in vigoare de la 01.05.2011.
Pot face sesizare fara sa ma amendeze si pe mine? nu pot obliga un patron sa-mi faca C.M.
Faceti sesizare la ITM .. explicati-le situatia cat mai exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca andreea_popescu andreea_popescu Ma numesc Popescu Andreea si lucrez in Timisoara de 3ani si jumatate intr-un bar.Problema mea este ca nu de mult am aflat ca nu mi s-a facut carte de munca,cu ... (vezi toată discuția)
Taxe stat si salarii neplatite anca_helga anca_helga Buna ziua. Am nevoie si de un sfat din partea voastra. Vreau sa plec dintr-o firma in care nu au fost platite taxele la stat si nici salariile angajatilor ... (vezi toată discuția)
Munca la negru neftali neftali Lucrez in constructii de mai multi ani la negru si ma intrebam cum pot intra in legalitate cu minim de contributii la stat. poate am inteles gresit dar am ... (vezi toată discuția)