avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal in caz de demisie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal in caz de demisie

Buna seara! Sunt o viitoare mamica si as avea si eu o intrebare: la 1 ianuarie 2018 ar trebui sa intru in concediu prenatal, daca imi dau demisia ( la cererea angajatorului) la 1 decembrie 2017, mai beneficiez de concediu prenatal? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Crystyna87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 16 Octombrie 2017
OUG 158/2005
art.23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină și lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizație de maternitate.
(2) De aceleași drepturi beneficiază și femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calității de asigurat. Faptul că pierderea calității de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauză se dovedește cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilații acestora, iar indemnizația se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Soames Soames Buna! imi puteti spune va rog la cate zile de concediu prenatal si postnatal are dreptul o viitoare mamica? (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie dupa incetare cim lucianasp lucianasp Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, daca pot beneficia de concediu de crestere si lauzie de 126 de zile daca mi-a incetat contractul dse munca cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal badoiuraluca badoiuraluca buna ziua, sunt insarcinata in 26 saptamani, si data probabila a nasterii este 22 iulie as dori sa imi iau concediul prenatal, am inteles ca in total ... (vezi toată discuția)