avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca fara instiintare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca fara instiintare

Buna ziua,

de curand am aflat ca firma la care muncesc mi-a inchis contractul de munca de 2 luni fara a ma anunta, in momenul cand am cerut o adeverinta de salariu am fost anuntata . Bun, pe langa lipsa totala a formalitatilor care trebuiau sa le faca si sa ma anunte ca de fapt muncesc la negru ,mai sunt si insarcinta, lucru stiut si de ei.
Spuneti-mi va rog ce as putea face si cum cum o pot scoate la capat?

O data intrerupta cartea munca eu nu mai pot intra in prenatal, sunt obligata ori sa ai dau in judecata ori sa muncesc la negru pana nu mai pot, dara apoi sa nu am nici o sursa de venit
Acţiune la instanţa de judecată în anularea/constatarea nulităţii absolute a deciziei de concediere, reintegrare pe post, plata tuturor drepturilor salariale şi cheltuieli de judecată.

Poate chiar şi nişte daune morale, de ce nu? :D
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Faptul ca nu s-a comunicat decizia de incetare nu constituie motiv de nulitate absoluta a acesteia.

Solicitati angajatorului in scris sa va elibereze o copie de pe acesta decizie si reveniti cu detalii (data incetarii , articolul).

Pentru "munca la negru" sesizati ITM-ul.
D-l Cornel, au existat in trecut hotarari care au anulat astfel de decizii, dar intr-adevar acolo motivul anularii nu era necomunicarea, ci faptul ca articolul cu care se inchidea contractul cerea acordul salariatului, lucru care nu a fost probat. Ca sa dai afara un angajat iar acesta sa nu afle nimic desi lucreaza in continuare, iar firma sa si castige in instanta, ar insemna ca a fost dat afara pe art. 65 sau 31...alt articol nu-mi vine in minte.
D-na Luminita, verificati documentele. Adunati probe ca lucrati acolo de doua luni (fara sa spuneti nimic angajatorului). Riscati sa vi se interzica acordul in incinta uitatii fara sa puteti proba ca ati lucrat acolo la negru.
Una este comunicare si anularea deciziei pe acest motiv si alta pe aspecte de fond sau de forma.

Muncesc in continuare asta e ipocrizia situatiei si au inchis contractul de munca in momentul in care au inchis punctul de luncru unde lucram, eu ramananad sa muncesc de acasa in continuare, dar asigurandu-ma ca contractul va ramane in picioare, firma activand de la vechiu sediu. Daca nu avem nevoie de acea adeverinta cred ca munceam bine mersi la negru fara sa stiu.

Alte discuții în legătură

Neplatit si fara contract de munca marius20040 marius20040 Prin inchiderea firmei unde am fost angajat am primit indemnizatia de somaj.Ulterior am fost chemat din nou la munca de angajator cu conditia ca imi vor face ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator. (vezi toată discuția)
Munca la negru mioarailina mioarailina Daca am lucrat la negru si sunt in somaj iar patronul nu mi-a facut contract pt ca nu a vrut ce pateste daca îi fac reclamatie la ITM (vezi toată discuția)