avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din cic ,angajator care a desființat postul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din cic ,angajator care a desființat postul

Buna ziua
As dori sa întreb dacă e normal că angajatorul sa mi fi desființat postul cat eram in cic și acum sa mi ofere un job sub calificarea studiile și experiența mea profesionala și cu salariu minim pe economie.adica vrea ca eu sa renunț la job.si daca as putea sa l dau in judecata având în vedere că firma mai are deschisa o societate cu care jonglează cu dessfiintarea sau înființarea posturilor pt a putea scăpa de unii angajati.as putea cere daune?salarii compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Paula s. , utilizator 22:14, 17 Octombrie 2017
Pe durata CCC este posibila desfiintarea unui post .... situatie in care la revenirea din CCC, angajatorul are obligatia sa va ofere un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Un loc de munca echivalent nu inseamna un loc de munca inferior celui detinut inainte de intrarea in CCC.
Deci as putea să îl dau in judecata pe angajator și să cer daune sau salarii compensatorii .as avea câștig de cauză?
Deci înainte de cic aveam post de șef birou.ce necesita studiile superioare.acum postul necesita liceul.si evident mai prost platit
Puteti sesiza ITM-ul nu numai instanta de judecata.
La ITM am întrebat și ei nu soluționează conflicte între angajat-angajator.conform legii nu au ce face.doar in instanta se poate rezolva.eventual să cer despăgubiri sau salarii compensatorii.e și o forma e discriminare având în vedere întoarcerea din cic

Alte discuții în legătură

Incadrare salariu dupa intoarcerea din crestere copil Sabra Sabra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind dreptul meu salarial la intoarcerea in cadrul companiei, dupa co de crestere copil. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale 0000000000 0000000000 Daca o angajata se intoarce din concediul de crestere copil are dreptul la indexarea salariului , deoarece cat a fost in concediu crestere copil nu s-a ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic inainte de implinerea a 2 ani a copilului ContSters387123 ContSters387123 Buna ziua, am dorit sa ma intorc mai repede din cic ( fetita implineste doi ani in septembrie), am vorbit la firma si mi s-a spus ca nu sunt obligati sa ma ... (vezi toată discuția)