avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate preluare bloc nou de asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate preluare bloc nou de asociatie de proprietari

Bună ziua,

Anul trecut s-a dat în folosință un bloc nou construit. Blocul este p+ 4 +M și are 2 scări.
În prezent, s-au vândut aproapte toate apartamentele și majoritatea proprietarilor s-au și mutat în bloc.
Problema pe care o avem acum este că atunci când plouă se infiltrează apă în subsol (prin niște rosturi de dilatație). Dezvoltatorul a încercat să rezolve problema prin diferite metode (cele mai ieftine și mai ușor de pus în practică, bineînțeles), însă degeaba.
Am discutat cu constructorul și acesta a recomandat ca noi, proprietarii, să aducem o persoană specializată care să facă o expertiză, pe care, apoi, să i-o înaităm. Dacă din acea expertiză reiese că este o problemă din construcție, el se angajează să o remedieze.
Nu există asociație de proprietari, însă am început să discutăm despre acest lucru.
Am următoarele nelămuriri la care sper să mă ajutați cu răspunsuri:

1. Dacă se înființează asociația de proprietari, este obligată să preia blocul de la dezvoltator atunci când el dorește să îl predea?

2. Dacă problema infiltrațiilor în subsol nu este rezolvată de către dezvoltator până la întemeierea asociației, după întemeierea ei cine are obligativitatea de a o rezolva?

3, Dacă problema ar fi rezolvată temporar, însă ar reveni peste 2-3 ani, asociația de proprietari poate apela la garanția construcției pentru a cere rezolvarea ei?

4, Dacă nu se rezolvă pe cale amiabilă problema, proprietarii ar trebui să se unească să dea în judecată dezvoltatorul sau trebuie întemeiată asociația și demarată această acțiune?


Dacă mai este nevoie și de alte detalii, vă rog să le cereți.

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
justmematza, utilizator
Cel mai recent răspuns: justmematza , utilizator 18:45, 17 Octombrie 2017
Evident este viciu de constructie
Dv introduceti in ecuatie atat dezvoltatorul cat si constructorul
Este de preferat ca demersurile sa le realizeze asociatia de oproprietari care ca si entitate juridica are competenta sa asigure buna functionare a partii comune de constructii si de instalatii din imobilul de locuit in comun,care are obligatia sa reprezinte si sa apere interesele membrilor proprietari in relatiile cu tertii inclusiv in instanta
Daca imobilul se afla in perioada de garantie,constructorul este responsabil pentru remedierea deficientelor
Bună seara,

Vă mulțumesc pentru informații.
Vă rog, totuși, să răspundeți la următoarea întrebare, dacă puteți:
Dacă se înființează asociația de proprietari, aceasta este obligată să preia blocul de la dezvoltator atunci când el dorește să îl predea? Sau se poate înființa și preia blocul când se remediază problemele?

Mulțumesc!

Seara bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infitratie apa din exterior in apartamentul de la parter thesys thesys Buna ziua, Va rog o solutie, daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie. Avem urmatoarea problema: bloc nou de 4 ani, fara subsol ... (vezi toată discuția)
Predare/primire partiile comune dupa infiintare asociatie de proprietari george034 george034 Buna ziua, Urmeaza sa fie infiintata asociatie de proprietari in blocul unde am cumparat recent un apartament. Partile comune din blocurile (sunt 2 blocuri ... (vezi toată discuția)
Infiltratii lora20 lora20 Buna ziua, Am o problema cu un apartament pe care l-am achiziționat in octombrie 2009, acest apartament este situat la etajul 3 din 4, dar etajul 4 ... (vezi toată discuția)