avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Clarificare sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Clarificare sulta

Buna ziua,

Daca la partaj prin acord la notar sotia ofera o suma sotului pentru a pastra locuinta acea suma se considera venit net? In acest caz sotul trebuie sa plateasca catre copii procent ca la pensia alimentara ?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
SimonT, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 13:43, 17 Octombrie 2017
nu e venit din care sa se plateasca pensie de intretinere.
Nu e un venit din care sa se deduca o pensie dar poate fi folosit in cazul in care tatal are restante la pensia stabilita de instanta. In acest caz, procedura e ceva mai complicata si necesita un curator (stabilit de instanta) care, prin executare silita, o va popri pe mama (tert poprit sulta) in favoarea minorului creditor (pensie restanta).

Compensarea sulta datorata-pensie restanta, nu poate opera direct, decat prin schimb de chitante descarcatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare-partaj-sulta catre sot stabilita in urma partajului orzeaadriana orzeaadriana V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă ... (vezi toată discuția)
Poprire salar fostul sot pensie alimentara dana_1975 dana_1975 Se poate pune poprire pe salarul fostului sot ptc ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu? Am luat legatura cu un executor judecatoresc si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Popririi banci + poprire pensie de intretinere minor(transformata din procent in suma fixa) + restanta pensie alimentara. care este solutia care ma poate ajuta sa nu ajung un om al strazii? clericul clericul - In 2019, in urma divortului, s-a stabilit pensia alimentara de 25%(1/4) din venit pentru minor. - In 2020, fosta sotie a infiintat poprirea de 33% din venit ... (vezi toată discuția)