avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces executare silită drept de vizită. Pot cere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces executare silită drept de vizită. Pot cere în apel respingerea cererii de audiere a minorului?

Buna ziua,

Am facut o executare silita pentru nerespectare program vizita minor.Debitorula fost somat si trebuie sa plateasca o suma de bani ca cheltuieli de executare.

Debitorul a cerut in instanta
1. Anularea somatiei si a incheierii cu privire la obligatia de a permite vizitarea fiului nostru si sa reduca onorariului executorului judecatoresc
2.anulaera executarii silite
3.suspendare executarii silite cu privire la stabilirea cheltuielilor de executare
A mai cerut de asemenea audierea fiului nostru.
Debitoarea a justificat cererea de chemare in judecata cu faptul ca minorul are pregatire la matematica cand am program de vizita sau are teme de facut.Debitoarea mai spune ca compensez zilele cand nu pot sa am legaturi personale cu fiul meu conform hotararii jud cu faptul ca il mai vizitez la scoala pe minor.
De asemenea considera ca cheltuielile de executare sunt prea mari....

Am facut intampinare prin care am cerut respingerea cererii ca nefondata si citarea unui martor care sa dovedeasca ca debitoarea nu respecta prevederile titlului executoriu.

La primul termen instanta a dispus suspendarea executarii silite cu privire la onorariul executorului-fara plata unei cautiuni.
S-a admis audierea minorului la urmatorul termen de judecata.
Instanta se va pronunta cu privire la audierea martorului propus de mine dupa audierea minorului.Mentionez ca debitoarea s-a opus audierii martorului propus de mine chipurile ca ar fii concubina mea ( art.315 alin. 1 pct. 2 NCPC )
La primul termen nu am fost prezent.


Va intreb daca pot face apel pentru respingerea cererii ca minorul sa fie audiat si de asemenea daca pot cere audierea martorei propuse de mine la tot la urmatorul termen.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: cezar2017 , utilizator 11:37, 20 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU este cazul de apel aici, ci dvs sunteti in faza in care s-au propus probele care se vor administra pe parcursul cercetarii judecatoresti. Fata de probele propuse si neregularitatile produse puteti ridica exceptii, dupa caz. Faptul ca la primul termen nu ati fost prezent va dezavantajeaza. In principiu, puteti sa solicitati orice, in scris, si dupa caz instanta se va pronunta asupra a ceea ce cereti, cu precizarea ca anumite cereri sunt supuse unor termene exprese de decadere.
Inteleg ...dar ceva mai concret va rog se poate?
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
Adica pot invoca o exceptie?
poatre refuza instanta admiterea probei cu martor pe care am propus o?
1. excepții de ordine publică se pot invoca oricând pe toată durata procesului de fond.
2. instanța nu poate refuza martorul pe care l-ați propus, pe motiv că persoana vă este concubină.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU poate a refuza, dar poate a neincuviinta, potrivit art.315 cpc se stipuleaza urmatoarele:
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori (1) Nu pot fi martori: 1. rudele și afinii până la gradul al treilea inclusiv; 2. soțul, fostul soț, logodnicul ori concubinul;

Alte discuții în legătură

Refuzare martor virtual72001 virtual72001 In cadrul unui proces de partaj judiciar, dupa parintii defuncti, reclamanta este reprezentata de mandatar (sotul ei). La audierea martorilor reclamanta ... (vezi toată discuția)
Martor divort ALBERTO58 ALBERTO58 pot fi citati ca martori in dosarul divort parintii? art 315 CPC ,alin 1,prevede acest lucru? (vezi toată discuția)
Pe care dintre ei pot sa i pun martori ? Loryyta Loryyta Intr un proces civil fiul meu sau concubinul si matusa mea poate sa mi fie martori ? (vezi toată discuția)