avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Am divortat, instanta mi-a incredintat mie copilul, dar autoritatea parinteasca este la comun. Fostul sot si-a cumparat un apartament, iar eu locuiesc in continuare cu chirie. Daca sentinta este definitiva fostul sot mai poate deschide proces pentru custodia copilului? Risc sa imi ia copilul pentru ca eu nu sunt proprietara de apartament si el este? Ce sanse am daca el deschide proces?
Daca acest lucru s-a intamplat de curand, atunci, la dvs, s-a stabilit locuinta copilului, nu vi l-a incredintat. Se poate ca fostul sot sa solicite in instanta schimbarea locuintei copilului, insa putin probabil pentru motivele aratate de dvs. Pentru situatii care sunt legate de drepturile si indatoririle parintesti, se pot introduce oricand actiuni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Divort 2009, rejudecare pentru obtinere autoritate parinteasca comuna merlin12 merlin12 Buna ziua, Fratele meu a divortat in 2009. In urma divortului, fosta sotie a ramas cu copilul (pe atunci legea nu dadea castig de cauza si tatilor) si cu ... (vezi toată discuția)
Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)