avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fi un minor înscris la studii în Germania de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fi un minor înscris la studii în Germania de către bunici?

Eu sunt mama unui minor in varsta de 7 ani, care este actualmente inscris la scoala in Romania. Mama mea doreste sa plece in Germania si as dori sa ii incredintez copilul meu pentru ca acesta sa urmeze studiile acolo.

Mentionez ca, practic, mama mea l-a crescut, iar copilul isi doreste aceasta schimbare.

De asemenea, tatal copilului este de acord cu mutarea copilului in Germania, incredintat mamei mele.

Intrebarea mea este daca il poate inscrie mama mea la scoala avand la mana doar procura notariala (sau orice alt act prin care o imputernicim pe ea in acest sens) sau intreaga situatie trebuie dusa la autoritatea tutelara?

Din cauza unor probleme personale nu pot parasi tara in timp util pentru a face eu insami demersurile necesare inscrierii fiului meu la scoala in Germania.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:31, 17 Octombrie 2017
Interesați-vă în Germania, care este procedura de înscriere și ce acte sunt necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil la scoala in strainatate vasilepop vasilepop buna ziua tuturor!felicitari pentru site .. este foarte util! Dintr o relatie anterioara am o fetita care in momentul actual studiaza in clasa a 9 a ... (vezi toată discuția)
Inscrierea la scoala mycuta_bubu mycuta_bubu copilul in urma divortului a fost incredintat mamei ,mama care refuza inscrierea copilului in clasa 1 .tatal doreste inscrierea lui. copilul a implinit pe 10 ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor piratu piratu mamei ii este incredintat copilul la varsta la care avea 3 ani conform hotararii judecatoresti. de 8 ani mama traieste in concubinaj impreuna cu concubinul si ... (vezi toată discuția)