avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii scutire impozit pe salar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

scutire impozit pe salar

BUna ziua,

va rog ajutati-ma sa rezolv o speta: angajatul a obtinut o scutire de impozit pe salar, ca urmare a unui handicap. CASS_ul se va plati la salarul brut, adica 1100 ron sau la minimul pe economie de 600 ron?
Va multmesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MianaDeleanu , utilizator 14:15, 18 Februarie 2010
Art. 5.
(6) Persoanele care realizează exclusiv venituri din salarii, care, potrivit Codului fiscal, nu sunt impozabile, au obligaţia plăţii contribuţiei lunare calculate la un salariu de bază minim brut pe ţară. Contribuţia pentru aceste persoane se reţine de către angajator şi se virează prin organele fiscale teritoriale. În acest caz, angajatorul are obligaţia de a calcula şi vira contribuţia angajatorului în condiţiile art. 3 şi 4.
Normă metodologică din 13/08/2007
Alineatul (6) a fost modificat prin art. I pct. 2 din Ordinul nr. 903/2007
Va multumesc.
Toata intrebarea mea a aparut ca urmare a inregistrarii in WinMentor si acolo automat programul mi-a dat ca baza de calcul suma de 600 ron si nu intelegeam de ce.
Va multumesc si pentru temeiul legal.

O zi buna.
(6)Persoanele care realizează venituri din salarii, care, potrivit Codului fiscal, nu sunt impozabile, au obligaţia plăţii contribuţiei lunare calculate la veniturile salariale realizate. Contribuţia pentru aceste persoane se reţine de către angajator şi se virează prin organele fiscale teritoriale. În acest caz, angajatorul are obligaţia de a calcula şi de a vira contribuţia angajatorului în condiţiile art. 3 şi 4.

A fost modificata prin ordinul 509/2008.
Un salariat are un copil de 26 ani care a terminat facultatea dar nu si-a gasit nici un
servici, mai poate fi considerat persoana in intretinere, ma refer la deducerea personala suplimentara, daca da sub ce forma poate fi inregistrat? As dorii sa stiu legea.
Codul Fiscal-Persoana in intretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar.

Norme metodologice Cod Fiscal-Dupa gradul de rudenie rudele se grupeaza astfel:- rude de gradul intai, cum ar fi: parinti si copii;

Alte discuții în legătură

Ordinul 617/2007 MarcelaS MarcelaS Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ordinul 617/2007 este in vigoare. La art. 5 din acest ordin [quot](6) Persoanele care realizeaza venituri din ... (vezi toată discuția)
Deducere personala Resurse Umane Srl Resurse Umane Srl Buna ziua, exista o varsta limita pentru copii in cazul in care parintii vor sa-l declare la deducere personala ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit staicumariuss1 staicumariuss1 Care este impozitul total la salariul de 350 ron pentru angajat si pentru angajator? (vezi toată discuția)