avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convenție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convenție

Cum pot proceda dacă odată cu contractul de munca am semnat la notar și o convenție prin care ma oblig sa rămân in firma 10 ani altfel ma oblig sa platesc 6000€ Am stat 8 din cei zece ani și îmi doresc sa plec
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Dada33 , utilizator 12:49, 18 Octombrie 2017
Acea conventie este lovita de nulitate .

Art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....

Încalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp, fără a exista premisa pregătirii profesionale a salariatului la cererea şi pe cheltuiala angajatorului, în condiţiile art. 195 alin. (1) din Codul muncii - in prezent art.198 alin.1 C.mun. -. (Ion Traian Ştefănescu, Şerban Beligrădeanu, Prezentare de ansamblu şi observaţii critice asupra noului Cod al muncii, în Dreptul nr. 4/2003, p. 64)
Ar trebui sa îmi depun pur și simplu demisia cu preaviz ? Ea ma amenință cu convenția
Convenția încheiata între părți in baza 696 codcivi am convenit urm : in perioada 2010-2020 numita (eu) va urma cursurile de as . De farmacie necesar desf. Activității in cadrul pârtii contractante pe cheltuiala exclusiva a firmei .cheltuielile de școlarizare se rezuma la taxe aferente școlarizării și de transport . Contraprestația la care (eu) ma oblig in schimbul achitării de către firma a cheltuielilor de școlarizare și transport sa prestez serviciu in cadrul firmei pe o perioada de 10 ani din momentul absolvirii . Cu titlu de clauza penala părțile contractante convin in cazul in care după absolvirea cursului in condițiile arătate eu nu voi respecta obligația pe toată perioada convenita , voi achita 6000€ firmei cu titlu executoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contract munca Dada33 Dada33 Dacă la contractul de munca , am in plus o clauza penala 6000 euro , și as dori sa îmi dau demisia (au trecut 8 din cei 10 ani ) deoarece angajatorul nu ... (vezi toată discuția)
La nivelul unei societăți, se dorește ca urmare ocupării ... Oana1812 Oana1812 La nivelul unei societăți, se dorește ca urmare ocupării anumitor posturi (prin concurs) salariații sa aibă o clauza prin care mimim 2 ani sa nu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu clauze abuzive Alex1909 Alex1909 As dori sa inchei un contract de munca cu o companie din domeniul IT insa acestia doresc sa imi impuna o perioada de 24 luni in care nu voi putea parasi ... (vezi toată discuția)