avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea contract munca

Dacă la contractul de munca , am in plus o clauza penala 6000 euro , și as dori sa îmi dau demisia (au trecut 8 din cei 10 ani ) deoarece angajatorul nu îmi respecta sâmbetele libere legal adică eu muncesc in fiecare zi luni -sâmbătă . Ar trebui sa scriu acest motiv in demisie ? Clauza mai este valsbils dacă angajatorul nu respecta zilele libere obligatorii ?
Cel mai recent răspuns: Dada33 , utilizator 15:48, 24 Mai 2018
NU este obligatorie demisia...
Știu dar îmi doresc sa plec ma mut din oraș
Atunci,... va inteleg. NU va trebui motivata demisia
Dacă angajatorul nu respecta obligațiile asumate prin c.i.m., atunci puteți demisiona fără preaviz, potrivit art.81 alin.8 C.mun.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Dar clauza rămâne in vigoare ?
Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Atunci,... va inteleg. NU va trebui motivata demisia

Alte discuții în legătură

Convenție Dada33 Dada33 Cum pot proceda dacă odată cu contractul de munca am semnat la notar și o convenție prin care ma oblig sa rămân in firma 10 ani altfel ma oblig sa ... (vezi toată discuția)
Demisie udrea.constantin udrea.constantin Buna ziua, In calitate de educatoare la o scoala particulara pot pleca in timpul anului scolar (la demisie)? Avand in vedere legea invatamantului si codul ... (vezi toată discuția)
Clauza penala Dada33 Dada33 Când m-am angajat ca asistent de farmacie am semnat la notar o clauza penala la notar prin care dacă nu rămân 10 ani la aceasta firma voi plăti ... (vezi toată discuția)