avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,
In calitate de educatoare la o scoala particulara pot pleca in timpul anului scolar (la demisie)? Avand in vedere legea invatamantului si codul muncii.
Cel mai recent răspuns: udrea.constantin , utilizator 18:03, 22 Aprilie 2013
Nu exista niciun act normativ care sa impuna ca demisia se poate da numai in anumite zile din an ... Demisia este actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca si poate fi data oricand .
Nu exista nicio prevedere care sa limiteze acest lucru? Legea invatamantului /statutul cadrelor didactice.
Nu exista nici in Legea nr.1/2011 asa ceva prevazut ... De altfel, nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea, se prevede in art.3 alin.3 C.mun.
Dar perioada de preaviz!Trebuie efectuata?
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz,in conditiile art. 81 C. muncii.

Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz, demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca, art.81 alin.8 C.mun.

De altfel, o alta modalitate de incetare a c.i.m. fara preaviz este si incetarea c.i.m. cu acordul partilor, art.55 lit.b C.mun., sau in cazul demisiei cand angajatorul renunta total la termenul de preaviz, art.81 alin.7 C.mun.

Alte discuții în legătură

Demisie: trebuie neaparat preaviz? alexandra_andrei alexandra_andrei salutare, as dori sa-mi dau demisia de la actualul loc de munca datorita programului exploatant si a ilegalitatii ce are loc. Intrebarea mea este : se poate sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie elizaelena1994 elizaelena1994 Buna ziua. In acest moment lucrez la o firma, si vreau sa demisionez in curand. Acum iau stimulent de insertie. Exista vreo metoda , sa nu stau in preaviz? Mi ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz galbe90 galbe90 Salutare! Stiu ca de obicei am cele mai stupide intrebari dar sunt la inceput si sunt anumite lucruri pe care nu le cunosc.Vreau sa-mi dau demisia de la locul ... (vezi toată discuția)