avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... acord de recunoastere a vinovatiei VS procedura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

acord de recunoastere a vinovatiei VS procedura simplificata

Ce diferenta e intre institutia acordului de recunoastere a vinovatiei si procedura simplificata?
Ambele situatii atrag reducerea cu 1/3 a limitelor pedepselor. Insa in procedura simplificata inculpatul poate recunoaste doar faptele si sa nege incadrarea legala,
Pe cand in acordul de recunoastere a vinovatiei recunoaste si incadrarea legala.
Atunci de ce ar vrea cineva sa incheie acord, de vreme ce poate oricand apela, in conditii mai favorabile, la procedura simplificata?
Cel mai recent răspuns: Adrian5555 , utilizator 17:21, 10 Ianuarie 2019
Ma gandesc ca, daca fac cerere de acord de recunoastere a vinovatiei... imi recunosc implicit vinovatia (adica si incadrarea juridica) prin formularea acestei cereri?!
Apoi nu mai pot sa sustin, in camera preliminara, ca nu sunt de acord cu incadrarea juridica... si ca faptele nu constituie infractiune?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In camera preliminara se discuta competenţa, legalitatea sesizării instanţei si se verifica legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, nu se pune in discutie incadrarea juridica, aceasta se poate pune in discutie la fond.
Ma refer, in camera preliminara, in cadrul procedurii simplificate.
daca fac cerere de acord de recunoastere a vinovatiei... imi recunosc implicit vinovatia (adica si incadrarea juridica) prin formularea acestei cereri?!
Apoi nu mai pot sa sustin, in procedura simplificata, ca nu sunt de acord cu incadrarea juridica... si ca faptele nu constituie infractiune?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sustineti ce doriti daca sunteti trimis in judecata prin rechizitoriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordul cu procurorul va confera o siguranta sporita in ceea ce priveste solutia juridica aplicabila.
În caz de judecată nici procurorul si nici inculpatul nu mai stiu clar ce iese si daca se merge pe procedura simplificată pedeapsă poate sa nu fie scăzută sau sa fie cu executare.
Nu încercați artificii juridice fără avocat deoarece e posibil sa va păcăliți.
Trebuie gandit totul.foarte bine.

Alte discuții în legătură

Acord de recunoastere AlinAlin77 AlinAlin77 Salut, referitor la incheierea unui accord de recunoastere a vinovatiei, ce se intampla dupa ce acesta a fost semnat ? In cat timp aflu daca acesta este sau nu ... (vezi toată discuția)
Codul rutier pyl pyl buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Acordul de recunoastere a vinovatiei Talidor Talidor Buna ziua. Impotriva mea s-a pus in miscare o actiune penala pentru o infractiune prevazuta la art. 289 al.1 CP cu aplicarea art.6 din legea 78/2000 si ... (vezi toată discuția)