Mi-a sosit saptamana aceasta ca sunt chemat in judecata in calitate de parat in calitate de fiu al defunctei mele mame si trebuie sa fac intampinare in 25 zile.
Unul din cei 11 frati ai mamei a introdus o actiune de Iesire din indiviziune/ partaj judiciar in care suntem chemati toti cei 11 frati si eu si fratele meu in calitate de mostenitori legali ai defunctei noastre mame.
Parintii mamei au decedat in 1986 de pe urma lor nefiind dezbatuta succesiunea cand mama noastra era in viata, insa exista un act cum fiecare din cei 11 copii au primit o cota de 1/11.
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa scriu in intampinare, mai ales ca unchiul are si martori si a cerut si cheltuieli de judecata.
1. Care trebuie sa fie pozitia procesuala a mea: pot renunta la pamanturile mamei printr-un act notarial si sa ies din proces? Trebuie sa ma prezint in fata instantei sa spun ca renunt la acele pamanturi ale bunicilor?
SAU
2. Raman in proces si ma judec pe 1/2 din 1/11 ( jumatate va reveni fratelui meu ) si apoi ce trebuie spus in astfel de intampinari: solicit sa respinga cererea de chemare in judecata a unchiului?
Sora ''invizibila''
lauryss
Mama mea cand s-a casatorit,era si normal sa isi urmeze sotul,lasand in casa parinteasca fratele ei mai mic impreuna cu familia lui si inclusiv bunica ... (vezi toată discuția)