avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sora ''invizibila''
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sora ''invizibila''

Mama mea cand s-a casatorit,era si normal sa isi urmeze sotul,lasand in casa parinteasca fratele ei mai mic impreuna cu familia lui si inclusiv bunica mea.
Bunica mea detinea casa respectiva +cateva hectare de teren pe camp.Dupa cativa ani bunica a decedat ramanand sa locuiasca in casa doar unchiul meu.In momentul cand a deschis succesiunea el a ''uitat'' ca mama este inca in viata si a declarata ca el elste unicul mostenitor fara ca mama mea sa fie anuntata in vederea deschiderii succesiunii.
Dupa succesiune a dobandit titlu de proprietate pe numele lui,noi descoperind recent ceea ce a facut...l-am dat in judecata,am adus martori,dar degeaba...totul s-a terminat in favoarea lui.Isi mai poate recupera mama partea ei de mostenire in acest caz?Vreau sa se faca dreptate si nu stiu cum:(
Cel mai recent răspuns: lauryss , utilizator 10:51, 21 Ianuarie 2011
Cautati un avocat bun si faceti recurs la hotararea judecatoreasca
am facut si recurs,fiind respins...momentan nu dispun de banii necesari angajarii unui avocat
va trebui totusi sa mergeti la un avocat sa va studieze actele, sa va zica ce sanse sunt.
se prea poate ca mama sa fie declarata straina de mostenire, daca nu acceptat mostenirea dupa decesul parintilor si a lasat sa treaca ani.
trebuie anulat certificatul de mostenitor eliberat in urma dezbaterii succesiunii, pe motiv ca mama dumneavoastra nu a fost prezenta. este suficient ca mama sa fie in posesia unui bun al bunicii pentru a putea declara acum ca a acceptat succesiunea dupa bunica in mod tacit, la data decesului, prin preluare de bunuri, astfel ea trebuia citata in procedura succesorala si inscrisa ca mostenitor in C.M.
pe cale de consecinta se anuleaza si titlul de proprietate.
sunt pasibili de inchisoare martorii adusi de unchi care au declarat in fata notarului public ca bunica dumneavoastra a avut un singur copil
nu are nimic de la bunica mea,din pacate
bunica a murit in '84 dar de de succesiunea facuta in lipsa mamei si fara a fi anuntata am aflat abia acum 5 ani...de la moartea bunicii mama si unchiul meu s-au vazut doar de cateva ori si nici acum nu isi vorbesc

cui trebuie sa ma adresez pt anularea C.M.? mentionez ca mama in momentul de fata nu se poate deplasa suferind de o boala ce o tine la pat...eu fiind unica mostenitoare dupa decesul tatalui meu...voi cauta hotararea judecatoreasca si am sa postez cateva cuvinte poate asa voi gasi un avocat bun pe forum ....multumesc

Alte discuții în legătură

Intampinare iesire indiviziune - partaj succesoral? seldom seldom Buna ziua, Mi-a sosit saptamana aceasta ca sunt chemat in judecata in calitate de parat in calitate de fiu al defunctei mele mame si trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Unicul acceptant al succesiunii poate fi obligat sa o dezbata ? Andr@ Andr@ Buna, Am cateva nelamuriri: in speta, sora X cheama in judecata pe fratele Y cerand instantei sa constate deschisa succesiunea dupa ambii parinti (tatal ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune - partaj succesoral - retransmitere succesorala CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Va rog sa am ajutati cu urmatoarea speta. Niste clienti, sora si frate, au fost chemati in judecata de bunica lor pt. ca instanta de judecata sa ... (vezi toată discuția)