avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factură emisă în sumă de 7200 lei. Pot tăia ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factură emisă în sumă de 7200 lei. Pot tăia chitanță pentru 200 de lei (restul fiind încasați prin bancă)?

Am emis o factura de 7200 lei inclusiv TVA catre o societate comerciala. Am incasat prin banca 7000 lei. Pentru diferenta de 200 lei pot taia chitanta sau se considera fragmentare?
O zi minunata sa aveti!
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 08:37, 31 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.

Legea nr. 70/2015
Art. 3. - (3)

Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot achita facturile cu valori care depăşesc plafonul de 5.000 lei, către furnizorii de bunuri şi servicii, respectiv de 10.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 5.000 lei/10.000 lei în numerar, suma care depăşeşte acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar.
??? Pai daca am incasat 7000 lei prin banca nu e ok dif prin casa? suma care depăşeşte acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar, daca incasam prin casa 7000 lei atunci diferenta era obligatoriu prin banca nu?
Ce ziceti?
Scuze, acum am vazut ca am raspuns nu la o intrebare dubla. Nu se considera fragmentare. Deci se poate in numerar diferenta.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Ok. Perfect. O zi minunata d-nule Butariu.

Alte discuții în legătură

Plafonarea incasarilor si platilor emanuela25 emanuela25 Buna ziua Am o nelamurire in ceea ce priveste articolul din legea 70/2015 in care se precizeaza ca \\"Sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către ... (vezi toată discuția)
Plata numerar. leo92 leo92 Pot plati numerar o factura de 30000 de lei, in decursul unei luni, in mai multe transe? (vezi toată discuția)
Plata in numerar la furnizor Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, daca de la furnizori am facturi care depasesc 5000 ron, pot achita in numerar suma de 5000 ron si diferenta prin banca, avind in vedere prederile ... (vezi toată discuția)