avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor. Îmi poate lua soțul copilul de 10 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor. Îmi poate lua soțul copilul de 10 luni dacă plec de la el ?

Buna ziua.sunt cu un bărbat de 3 ani si căsătoriți de anul trecut din august.avem împreună un băiețel de zece luni . de un an soțul s-a schimbat total..parca e alta persoană . a început cu injurii zilnic, certuri, șantaj emoțional,bătăi ...dintr-o zi mi-a dat un pumn in cap ,fiind cu băiatul in brațe . l-a atins si pe el si a făcut copilul cucui . Altădată m-a dat pe poarta afara si mi-a smuls băiatul din brațe ,sa plec. A început sa bea zilnic,se duce sta numai la magazin,vine seara începe cu scandalul ..m-a si înșelat cu o femeie din sat de la noi. L-am prins acum 3 zile. Eu bănuiam de mult,dar nega tot timpul .acum îmi spune continuu ca daca zic ceva si afla soțul femeii ăleia eu sa plec de la el.nu mai suport ,trăiesc un calvar. Nu mai ma simt iubita,nu ma simt femeie ,nu am de ce sta lângă un astfel de om. El mereu ma amenința de cate ori ne certam ca noi daca vreodată ne despărțim ca îmi ia băiatul,ca el are bani si relații si orice ar fi copilul la el va rămâne. (In contextul in care eu ma pot duce decât undeva cu chirie, ajutata fiind de mama mea care e stabilita in Anglia,tatal meu e decedat). Întrebarea mea este următoarea : poate sa îmi ia copilul forțat sau sa mi-l acorde legea pana in doi ani sau pana ca instanta sa se pronunțe si sa acorde custodia copilului? Ori ma poate baga ca am fugit cu copilul,fiind mama lui? Eu o sa intentez imediat divorț . mulțumesc mult
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:44, 9 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista multe instrumente de care dvs trebuie sa uzati: puteati face plangere la politie imediat cum v-a lovit; puteti cere ajutor unor asociatii care se ocupa cu protectia femeilor abuzate; puteti cere in instanta ordin de restrictie, etc. In orice caz, nu va poate "pedepsi" vreo instanta luandu-va copilul, insa trebuie sa aveti cateva probe care sa dovedeasca acest comportament abuzv al sotului dvs. Va sfatuiesc sa nu duceti aceasta lupa singura, ci sa apelati la serviciile unui avocat.
Da, doamnă, tatăl copilului poate reţine copilul în aceeaşi măsură în care dvs. îl puteţi lua cu dvs.
dacă reţine copilul şi nu vă lasă să-l vedeţi până la proces, va demonstra că el s-a ocupat de copil şi dvs. aţi abandonat copilul.Este o metodă larg uzitată.
Dvs. trebuie să vă mutaţi cu copilul undeva unde sunteţi apărată, eventual într-un adăpost pentru femeile abuzate, acolo aţi fi şi apărată, aţi primi şi consiliere.
Singură cu copilul sunteţi victimă sigură .
Ca modalitate tip pe care o recomand este aceea de a obține ordonanta presedintiala daca va mutați ca sa aveti protecție.
Inseamna însă sa aveti o locuinta sigură si stabilă și eventual un loc de munca.
Copilul e prea mic ca sa il poata ajuta relațiile pentru ca ar trebui să aibă relații mult prea mari...si nu cred ca ar avea acces la un asemenea nivel.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara domnul avocat. Imi puteti explica ,va rog ce inseamna ordonanta presedintiala?multumesc mult
Pe scurt și direct, fiindca văd că nimeni nu va răspunde la întrebare: NU. Nu va poate lua copilul minor în vârstă de 10 luni, soțul care va abuzează psihic și fizic.
Așadar, va puteți muta liniștită în altă parte cu chirie. Intentați proces de divorț, iar copilul cu siguranță va va fi încredințat, întrucât nici o instanta sau organ de stat nu va lua un copil sugar să îl încredințeze tatălui.
După ce va veți muta, contactați un avocat ce va înainta actele necesare divorțului și încredințarea minorului.
Sfatul meu ar fi, că pentru inceput să căutați să mergeți la un adăpost de mame abuzate, împreună cu copilul, întrucât cei de acolo va pot apăra și soțul nu are acces acolo. Cu toate relațiile lui.
Ulterior vă mutați cu chirie și începeți procesul de divorț.
Cei de la adăpost va vor sprijini în acest demers.
Dar, vă puteți muta și cu chirie direct, doar că sunteți mai vulnerabila, întrucât soțul va poate găsi și face scandal. Iar la cum își face treaba poliția romana, e mai indicat să mergeți întâi la adăpostul de mame abuzate.

Alte discuții în legătură

Parasire minor elena_d_a elena_d_a Acum 4 ani cumnata mea a divortat de fratele meu si a cerut ca minorul in varsta de 12 ani sa-i fie incredintat ei. Imediat dupa ce a primit hotararea de ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)