avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Concediu medical

Buna seara,din plata concediilor medicale,banca poate pune poprire?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: linetbalanta , utilizator 17:30, 19 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Banca pune poprire chiar daca e notificata ca venitul din contul respectiv este EXCLUSIV din salarii si ca aceste salarii sunt deja poprite in cuantumul legal. Nici cu declaratie notariala. Si pune poprire pe TOT, nu pe 1/3...pe banci nu le intereseaza legile statului roman, doar directivele BNR. Si nu le intereseaza pentru ca nu avem justitie. Cine se pune cu banii lor si cati directori de banci ati vazut la puscarie ? (exceptand situatiile cand directorii fura chiar banca, si-atunci legea e relevanta)
Teoretic nu are dreptul legal să poprească indemnizațiile din concedii medicale.
Art. 729, alin 4 din NCPC - Limitele urmăririi veniturilor băneşti:

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
Multumesc mult,ati spus <teoretic>dar practic?Mentionez ca poprirea nu se face de catre institutia angajatoare ci direct de pe cardul de salariu,adica de banca.In acest caz cum stie banca ca banii virati sunt contravaloarea C.O?
linetbalanta a scris:
cum stie banca ca banii virati sunt contravaloarea C.O?

Banca nu are de unde să știe, și va popri indemnizația, pe care o va vira în contul executorului.
Puteți să o notificați verbal la ghișeu, dar și în scris cu nr. de înregistrare. Însă nu vă garantează nimeni că se va conforma legii.
Am inteles,multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cu contestatie adrianagvr adrianagvr Buna ziua. in urma neachitarii unui credit am poprire pe salariu. Am facut contestatie la executare de pe data de 7.02. Au trecut 45 de zile si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu medical CALINAC CALINAC Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in concediul medical si am primit poprire la societate,firma poate sa imi popreasca 1/3 din venitul din concediul medical? (vezi toată discuția)
Poprire pe concediu medical? Mirelabraila Mirelabraila Daca sunt in concediu medical si sunt unic intretinator a unui minor de 6 ani , este legal sa mi se mai faca si poprire pt aceasta perioadă si daca da. ... (vezi toată discuția)