buna dimineata am si eu o intrebare nepotul meu are un copil de 9 ani care locuieste in italia impreuna cu mama lui copilul fiind nascut in romania si recunoscut de tata problema e ca nepotul meu a fost inchis 6 ani si de aproape 3 ani e liber a incercat sa formeze o familie cu concubina dar nu s a putut acomoda in italia acum mi a spus ca l a dat in judecata sa i dea custodia copilului de si are procura pe 3 ani nu stiu la ce se poate astepta din partea instantei el vrea ca copilul sa se reantoarca acasa dar mama nu vrea si din aceasta cauza vrea sa ii dea custodia ei acest lucru ar insemna ca ea sa poata face ce vrea cu copilul fara acordul lui sper ca instanta nu i v a lua dreptul asupra copilului
Martonze
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Şi dacă primeşte custodia copilului , adică autoritatea părintească unică, tatăl are dreptul să aibă relaţii cu copilul său, să supravegheze creşterea şi dezvoltarea lui.
Dacă mama are rezidenţa în Italia împreună cu copilul, nici nu mai are nevoie de procură notarială ca să vină în ţară şi să se întoarcă în Italia.
Cu ce nu e de acord nepotul dvs.? Dacă copilului îi este bine în Italia şi are tot ce-i trebuie, nici o instanţă nu-l va obliga să vină în Romania, fiindcă tatălui nu-i place în Italia.
nu ea nu are rezidenta in italia din cate stiu eu problema ea ca nepotul meu nu i a interzis sa nu stea cu baiatul in italia e constient si el ca educatia si viitorul copilului e mult mai buna acolo decat in Romania in primul rand l a cam luat fara veste acest lucru mai ales ca e greu sa nu fie aproape de el l a anuntat ca e dat in judecata pentru custodie dar nu a specificat cum vrea custodia totala sau comuna I a zis ca nu vrea sa mai fie la mana lui cand vrea sa plece cu copilul in alta parte in fine vom vedea ce vrea la proces Si ultimile fraze sant un pic deranjante nu ia impus acest lucru si faptul ca tatal nu se poate acomoda in italia e o alta problema d-na,d-nu Martonze nu stiu daca dvs te ai putea comoda cu toata familia nevestei intr-o casa si sa mai muncesti sa i si intretii.multumesc totus pentru raspuns