avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu mama in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu mama in Italia

Buna ziua,
In situatia in care mama este placate in Italia iar tatal in Romania, copilul fiind pe periaoda scolii in Italia, cum poate avea loc un divort avand in vedere distanta?
Cine are sanse mai mari de a obtine copilul in cazul in care tatal isi doreste copilul mai aproape in Romania insa mama nu intentioneaza acest lucru.
Cum se va exercita dreptul de a fi vazut copilul daca decizia va fi favorabila mamei ? Exista sanse reale de a ramane copilul cu tatal in Ro ?
Cel mai recent răspuns: ContSters135093 , utilizator 22:08, 10 Octombrie 2014
Divortul poate avea loc mama fiind citata acolo unde se afla acum.
La toate intrebarile puse, e bine sa detaliati situatia pe larg, intrucat, legea prevede , in principal, custodia comuna a copiilor, instanta va intocmi un plan de vizita, propus de parti si discutat in contradictoriu de avocatii partilor, in decursul procesului.
Daca minorul e integrat la scoala in Italia , va ramane acolo, nu i se schimba mediul doar ca vrea tatal. Daca vrea si copilul si nu ii e bine in Italia, da, tatal are sanse.
Oricum, poate obtine ca minorul sa isi faca vacanta de vara sau o parte din ea in Romania.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
De cand e situatia asta? Parintii nu se pot intelege sa divorteze amiabil? Cat si cum a vizitat tatal copilul? In Italia? In Romania? Copilul cati ani are si ce doreste? Etc.
Divortul poate fi transat de catre instantele de judecata din Romania.

Reprezentarea poate opera in procesul de divort, prin mandatar, conform procurii speciale.

( reprezentarea poate fi realizata in procesul de divort, prin avocat, potrivit procurii speciale, daca reclamantul are resedinta in strainatate ).


Instanta de judecata va dispune asupra modalitatii in care va fi exercitata autoritatea parinteasca, asupra locuintei copilului minor si asupra modalitatii in care va fi platita pensia de intretinere.


In ceea ce priveste autoritatea parinteasca , precum si locuinta copilului minor, instanta de judecata va avea in vedere principiul preeminentei interesului superior al minorului.(interesul superior al minorului prevaleaza).


Asadar, instanta de judecata va dispune asupra acestor capete de cerere, retinand modalitatea in care sunt indeplinite obligatiile parentale.


De asemenea, se vor avea in vedere veniturile salariale realizate, situatia locativa a fiecaruia dintre parinti, persoanele care spijina cresterea , educarea si formarea copilului.

De vreme ce minorul studieaza in Italia, se va incerca mentinerea acestuia in mediul de viata, de vreme ce ruptura intempestiva poate duce la grave carente de ordin emotional.



Instanta de judecata poate lua act si de intelegerea celor impricinati .


Instanta de judecata poate dispune asupra capetelor accesorii si pe cale de ordonanta presedintiala, masura vremelnica, urgenta.

Succes.




Practic situatia e in felul urmator:
Am ales impreuna cu sotia sa mergem in Italia insa eu negasindu-mi de lucru acolo m-am intors in Romania, sotia ramanand sa lucreze in Italia, nedorind sa ne intoarcem impreuna in Romania.
Intr-o astfel de situatie dupa divort cum se poate ajunge la custodia comuna avand in vedere distanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Divort tarcutaramona tarcutaramona Buna ziua! Sunt casatorita de 7 ani jumatate. Acum 3 ani jumatate am vrut sa dau divort pentru ca el avea un comportament rau: alcool, aventuri. Mi-a cerut ... (vezi toată discuția)