avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Avem o matusa care a decedat si nu avea copii , mai are in viata doua surori ,ceilalti frati au decedat si o parte din nepoti dar care au copii . Cine vine la masa succesorala? Vin si copiii fratilor decedeti si copii nepotilor decedati ,Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:39, 19 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de ordinea deceselor.
Daca fratii au decedat dupa matusa, atunci acestia sunt considerati mostenitori (pentru ca erau in viata cand a murit aceasta) alaturi de cele 2 surori in viata, si mai departe trebuie dezbatute si succesiunile acestor frati decedati.
Daca fratii au decedat inaintea matusii, la succesiune vin cele 2 surori in viata si nepotii de la fratii predecedati.
Daca si fratii si nepotii de la frati au decedat inaintea matusii, la succesiune vin cele 2 surori in viata si copii de la nepotii de la frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune hippyske hippyske O matusa a decedat si trebuie deschisa masa succesorala. Nu a avut copii. Are 3 frati in viata si unul decedat. La masa successorala participa si copiii si ... (vezi toată discuția)
Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)