avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Leasing de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Leasing de personal

BUna ziua,

Societatea la care lucrez are actionarit majoritar strain. Avand in vedere despagubirile foarte mari care se platesc de angajator in afara, acestia au decis sa ne externalizam departamentul de logistica (oamenii de la depozit si receptia).

Am creat o noua firma pe care am transferat oamenii dar acestia inca presteaza munca pentru noi si ar trebui sa avem un contract cu noua firma pentru prestarile de servicii si angajatii transferati.

Din punctul meu de vedere ar trebui sa avem CAEN-ul 7830 (nu il avem).
Asa este sau mai avem nevoie de alt CAEN?
Daca ne autorizam cu CAEN-ul 7830 trebuie sa indeplinim conditii speciale?
Sau exista si o alta varianta ca sa platim pentru serviciile personalului?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:35, 7 Octombrie 2009
Doar o parere (nu stiu cat este de bine fundamentata):
Varianta 1:
Consider ca un contract comercial de prestari servicii intre SC 1 si SC 2 este suficient.
In fapt, dvs. veti plati pretul serviciilor catre SC 2 in mod global, urmand ca SC 2 sa suporte costurile salariale.
Nu cred ca este o problema ca angajatii SC 2 sa desfasoare activitatea la sediul dvs.

Varianta 2:
In completare la varianta 1, daca totusi esste o problema faptul ca fizic, angajatii lui SC 2 sunt la sediul SC 1, recomand ca SC 1 sa inchirieze birourile de logistica lui SC2, care sa isi deschida un punct de lucru in birourile inchiriate.

Varianta 3:
mai anevoioasa, implicand o buna relatie cu angajatii: delegarea/detasarea lor de SC2 catre SC1.

Va propun toate astea intruct nu stiu decat din auzite ca exista unele conditii de autorizare ca agent plasator de munca, care nu sunt asa de usor de indeplinit.
Totuti, daca ma insel si nu e complicata autorizarea, poate e mai simplu cum ati inceput. Asteptati sfaturi mai avizate in acest domeniu.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de plata Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu SC1 datoreaza unei PJ o suma de bani, in baza unui contract de prestari servicii . s-a emis factura . SC1 este in imposibilitate de plata, avand instituita ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare tiberiubernath tiberiubernath Cum arata un contract de colaborare intre 2firme cu acelasi obiect de activitate? (vezi toată discuția)
Este legal? ioanaviviana ioanaviviana :( Buna ziua, Sunt inspector resurse umane, am absolvit cursul in urma cu 2 luni.Lucrez la un srl, aceasta societate are ca obiecte de activitate ... (vezi toată discuția)