avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 10 ani vechime, nu mai sunt 15 ani?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

10 ani vechime, nu mai sunt 15 ani?

Buna ziua!
Aseara ministrul muncii spunea, la un post de televiziune:”Scoatem din lege pensiile minim garantate. Cele pe contributivitate, cele cu peste 10 ani de contribuție, vor fi prinse în legea pensiilor.”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3. Cum sa inteleg asta, ca pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta trebuie sa fi cotizat 10 ani?Nu mai sunt 15 ani?
Sau cum?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:18, 12 Februarie 2018
10 ani ar fi stagiul minim de cotizare.
Sa asteptam macar sa apara legea chiar si ca proiect.
~ Conținut șters la cerere ~
Legea actuala asa prevede(15).
In spatiul public legat de noua lege s-au aruncat 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul minim de cotizare incomplet-poate primi indemnizatia de 640 lei, dupa vechea si/sau dupa noua lege a pensiilor? CYBORG CYBORG Buna ziua! Un amic de-ai mei nu are stagiul minim de cotizare complet. Are 9 ani de cotizare si in 2019 face 65 de ani ,varsta de pensionare. Am cinci ... (vezi toată discuția)
Propuneri modificari concrete legate de pensiile mici raser raser Aveti informatii mai concrete privind pensiile mici? Cum se va face diferentierea celor care au lucrat 20 de ani si au o pensie echivalenta cu \"ajutorul ... (vezi toată discuția)
Cand sa-mi depun dosarul la casa de pensii? CYBORG CYBORG Buna seara! Am doua intrebari, as dori sa-mi raspundeti. 1.Am varsta de 63 de ani in 2017.Nascut in 9 iulie 1954. Este adevarat ca ies la pensie pt. ... (vezi toată discuția)