avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Pensii
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Pensii

In legatura cu pensiile as avea o intrebare,mama mea (60 ani) de un an si 7 luni asteapta sa i se finalizeze dosarul pentru pensionare anticipata.Cum e posibil sa astepti asa mult,nu reusesc sa inteleg unde sunt blocate lucrurile:casa judeteana de pensii mures spune ca a trimis cerere catre italia pentru anii de lucru(cererea E205) italia spune ca nu au primit nimic si fara cerere ei nu pot trimite.Ne spun non stop sa asteptam ca dureaza...pana iesim normal la pensie sau pana murim?ar putea rezolva ceva cineva?sa ne indrume?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 20 Octombrie 2017
Sesizati Ministerul Muncii sau CNPP - Casa Națională de Pensii Publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de pensionare disparuta in neant! buna ziua! sotul mamei mele este italian. mentionez ca s-au casatorit ... PaulAilenei PaulAilenei Buna ziua! Sotul mamei mele este italian. Mentionez ca s-au casatorit in Romania si el are un certificat de inregistrare(drept de rezidenta) eliberat de ... (vezi toată discuția)
Aceeasi perioada de cotizare in romania si in strainatate CrTeo CrTeo Întrebare grea: Intre 2009 si 2015 inclusiv (7 ani) am cotizat la pensii si in România (contract cu Casa Pensii) si in străinătate(contract munca legal cu ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara anticipata miriamm miriamm Am lucrat 15 ani in Portugalia,si am cerut pensie anticipata si in Portugalia si in Romania. mentionez ca am indeplinit toate formalitatile si am primit deja ... (vezi toată discuția)