Buna seara! As avea nevoie de un sfat de natura juridica. De 6 luni de zile m-am mutat intr-un apartament nou si tot de atunci avem constant de furca cu vecinii de la etajul superior. Sunt foarte deranjati de orice zgomot, incat mi-e frica sa mai aprind un bec, ca sa nu ma trezesc cu mesaje de la ei. De curand ne-au anuntat ca au inceput sa stranga dovezi impotriva sotului meu si a vecinului de deasupra lor pentru a-i da in judecata. Motivul - zgomotele, fie ca e televizorul dat prea tare sau vorbim noi prea tare. Mentionez ca majoritatea reclamatiilor venite din partea lor erau in afara orelor de liniste impuse legal. Pana acum am incercat sa ne intelegem, sa ne respectam, insa am ajuns sa le spun tuturor celor care intra in casa mea sa vorbeasca in soapta! Intrebarea mea ar fi daca intr-adevar se poate actiona in instanta pentru acest motiv sau este doar o 'amenintare' (amandoi sunt juristi de profesie). Multumesc!
Exista imobile de locuit in comun construite din materiale care nu asigura o izolatie fonica perfecta,astfel ca orice zgomot -cat de mic se propaga intre apartamente
Daca exista in imobil si locatari cu sensibilitate auditiva,suspiciosi la zgomote , in etate,sau cu afectiuni ,pot apare situatii de disconfort intre locatari favorizarea de dispute,polemici,reclamatii
Ideal ar fi intelegere intre vecini
Analizati oportunitatea izolarii fonice a apartamentului
Mai ales daca nu exista intelegere intre vecini,astfel de situatii ajung sa faca obiectul plangerilor catre autoritati,politie,instanta,de multe ori sanctiunile aplicate de acestea generand alterarea relatiilor intre locatari
MaryjaneTea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Izolarea fonica nu este o opțiune, am făcut-o eu și nu ajută. Daca considerați că sunt exagerați atunci îi puteți ignora. Înțeleg că sunt ore de liniște care trebuiesc respectate, dar să trăiți ca un hot in propria dumneavoastră casa și să vorbiți in șoaptă deja e exagerat. Atât dumneavoastră cât și vecinii ar trebui să înțelegeți că locuiți într-o clădire cu multe persoane, dumneavoastră respectați in limite normale orele de liniște iar cei sensibili la zgomote să înțeleagă că dacă vor liniște totala locul lor nu este într-un apartament de bloc.
Eu am cumpărat un apartament în constructie noua și auzeam și când aprindea vecinul becul, când aveau relații intime, când mergeau la baie, evident că nu mi-a convenit situația dar nici nu m-am dus să mă cert cu ei. Am vândut și m-am mutat la casa.
Zgomot in bloc
arianaferseta
M-am mutat in vara acestui an intr-un alt cartier al orasului Cluj Napoca. Am 2 copii de varste apropiate aprox 5-6 ani. Nu am probleme cu vecina de sub mine, ... (vezi toată discuția)