avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sotia mea va naste in luna 11/2017 este casnica , eu sotul ei am lucrat in- 2016 -6lunii( cu contract de munca in spania total 6600 euro ) in 2017 am lucrat -6lunii (cu contract de munca total 5500 euro ).in momentul de fata sint angajat in romania din data de 01.10.2017 cu un salar de 2000ron. Va rog sa imi explicati cum va fi calculata indemnizatia de crestere a copilului avind in vedere ca am avut 3 contracte si am avut intreruperi intre contracte .
Va rog sa imi spuneti ce acte trebuie sa prezint din spania pentru perioada care se va lua in considerare la ccc.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Nikq, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nikq , utilizator 14:02, 20 Octombrie 2017
Perioada eligibila este : decembrie 2015 - noiembrie 2017

In speta, precizati exact ce venituri si de unde au fost realizate in aceasta perioada.
Cornel Vasile a scris:

Perioada eligibila este : decembrie 2015 - noiembrie 2017

In speta, precizati exact ce venituri si de unde au fost realizate in aceasta perioada.

Multumesc pentru raspuns dar cea ce nu inteleg este cum se calculeaza ex: se iau in calcul primele 12 lunii inaintea nasteri copilului -noiembrie 2017-noiembrie 2016 sau din 24 de lunii 12 lunii sa fie lucrate oricare ar fi ele ex noiembrie 2017-noiembrie 2015 -am lucrat noiembrie 2017, octombrie 2017 ,iulie 2017. iunie 2017 ,ianuarie 2017. septembrie 2016, august 2016 ,iulie 2016, iunie 2016, mai 2016 ,aprilie 2016, februarie 2016 ,ianuarie 2016 ,decembrie 2015 .
Toate veniturile sint cu contract de munca atit in spania cit si in romania .
Nikq, utilizator
Se iau in calcul ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc pentru raspuns
daca in ultimele 12 lunii anterior datei nasteri ai doar 8 luni lucrate sa inteleg ca se ia in calcul doar aceste 8 luni .
Se ia in calcul 12 luni din ultimii doi ani , daca sunt perioade cu intreruperi.

Alte discuții în legătură

Indemnizație concediu creștere copil Lenca01 Lenca01 Buna seara! As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizație, având in vedere urmatoarele: - in momentul de fata nu lucrez - in ultimile 24 de luni ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Anamaria G Anamaria G Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de indemnizatia de crestere a copilului. Am 2 contracte unul de drep de autor si unul de angajat. Pe contractul d drept ... (vezi toată discuția)