avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare numar cadastral
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare numar cadastral

Buna ziua,
Care este procedura de rectificare a numerelor cadastrale si cine poate efectua aceasta operatiune ?
Speta: am un apartament pe care intentionez sa il vand. Biroul notarial unde se face tranzactia a constatat ca numerele cadastrale sunt inscrise gresit in cartea funciara si in consecinta in toata documentatia aferenta (inclusiv in contractul de ipoteca). Mi s-a comunicat ca nu se poate efectua vanzarea imobilului decat dupa efectuarea tuturor rectificarilor, in toata documentatia, iar acest lucru trebuie facut de catre notarul la care s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare si la cel cu care s-a incheiat contractul de ipoteca.
Aceste rectificari trebuie efectuate si in cartea funciara, acest lucru fiind de durata, este posibil sa pierd tranzactia.
Va rog sa ma sprijiniti cu clarificarea acestei situatii.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Rectificare numar cadastral carte funciara roxana75 roxana75 Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti in clarificarea urmatoarei spete: doresc sa vand un apartament, iar la verificarea documentelor de catre notar s-a ... (vezi toată discuția)
Intabulare lucialuca lucialuca Am cumparat un apartament acum 3 ani,iar acum vreau sa il pun garantie pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca. Imi trebuie o opinie notariala pe care ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)