avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contracte prestari servicii formator, retinere impozit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contracte prestari servicii formator, retinere impozit la platitor

Buna ziua!

Sunt angajata la o institutie de stat. Am prestat in acest an in cadrul unei organizatii neguvernamentale servicii de formator sustinand pe parcursul anului 5 sesiuni de formare, fara un caracter continuu, functie de solicitarile pe care Asociatia le-a avut pentru acest curs. Pentru fiecare sesiune am incheiat cu Asociatia un contract de prestari servicii de formare in domeniu psihologiei (suportul de curs imi apartine), Impozitul retinut la sursa a fost de 16%. Nu am primit de la Asocitia platitoare niciun document care sa ateste ca au virat impozitul catre stat. As vrea sa stiu daca conform Codului fiscal 2017 este legitima aceasta forma contractuala si daca anul viitor in afara declaratiei privind veniturile realizate pe care o completez anual in cadrul institutiei in care lucrez trebuie sa depun si alte declaratii fiscale. Ce se intampla daca Asociatia nu vireaza catre stat impozitul retinut?

Va multumesc pentru sprijinul acordat.

Alte discuții în legătură

Retineri pe contract civil prestari servicii mariana1955 mariana1955 Care sunt retinerile intr-un contract de prestari servicii? Mentionez ca nu am alt contract individual de munca (nu sunt angajat) dar am incheiat cu Casa de ... (vezi toată discuția)
Conventie civila mpetra mpetra Am incheiat un contract civil cu o persoana si i-am virat un impozit de 16 %. Dar am auzit de la alte persoane ca ar fi trebuit sa virez doar 10 %... Cum ... (vezi toată discuția)
Cass in cazul conventiei civile pentru venituri obtinute in 2018 teodor_teo65 teodor_teo65 As dori sa stiu daca, pentru o conventie civila incheiata pentru anul 2018 cu o persoana fizica, pentru care platitorul venitului a retinut la sursa si virat ... (vezi toată discuția)