Bună ziua, din nou,
Întâmplarea face să mă fi ocupat personal şi foarte recent de mai multe astfel de demersuri la mai multe primării de sector din Bucureşti, precum şi la Primăria mun. Bucureşti (deoarece unele dintre imobile se aflau în zone protejate, astfel că era competent PMB-ul).
Începănd din luna mai 2017, după abrogarea OUG 100 din 15 decembrie 2016, care a fost în vigoare doar 4 luni şi care reglementa procedura de emitere a Certificatelor de Urbanism, pentru schimbarea destinaţiei constructive a unui imobil, Serviciile/ Compartimentele de Urbanism din cadrul primăriilor nu au mai primit formularele de cerere pentru emiterea Certificatului de Urbanism, ci au solicitat ca dosarele să fie depuse cu o Adresă de Înaintare, în care fiecare petent să explice detaliat ce doreşte să facă şi ce vrea să obţină!
Bineînţeles, pe lângă Adresa de Înaintare trebuie să ataşati aceleaşi acte, ca în cazul în care solicitaţi un Certificat de Urbanism, aşa că, vedeţi d-voastră, nu există
"vreo" contradicţie între ce spunem sau scriem noi!..
E posibil să nu fi reuşit eu să mă fac înţeles, dar cred, totuşi, că am fost suficient de elocvent!
În cazul în care faceţi demersuri de schimbare a destinaţiei, dar nu sunt necesare lucrări de amenajare, vi se va elibera un Răspuns oficial.
În cazul în care, odata cu schimbarea de funcţiune, veţi executa şi lucrări constructive, vi se va elibera un Certificat de Urbanism în care vor fi menţionate toate Avizele şi documentele necesare!..
Nu cred că rezolvaţi, sau aflaţi mai multe din faţa calculatorului! Mergeţi la primărie!
Aşa cum scriam mai sus, pentru cine are răbdare să citească, vă recomand
[ link extern ] /
[ JuristFirme.ro ]
Succes!