avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se poate schimba destinația unei construcții din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se poate schimba destinația unei construcții din anexă gospodărească în atelier auto?

De ce acte am nevoie pentru a face schimbarea de destinatie dintr-o anexa gospodareasca intr-un ateler auto?
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:49, 10 Februarie 2020
Bună ziua,

E important de ştiut dacă, odată cu schimbarea destinaţiei, veţi realiza şi lucrări de amenajare!..
În principiu, în prima etapă veţi realiza un demers similar celui prin care soliciţati un Certificat de Urbanism.

Dacă veţi realiza lucrări de construire, veţi face efectiv toată succesiunea de demersuri necesare pentru obţinerea unei Autorizaţii de Construire.
În cazul în care nu sunt necesare lucrări de amenajare, sau lucrările, prin natura lor, nu necesită obţinerea unei Autorizaţii de Construire, atunci demersurile se simplifică!

Indiferent de variantă (cu, sau fără lucrări de construire/ amenajare), în final veţi înregistra schimbarea de destinaţie la OCPI.
Unele primării mai trec cu vederea acest ultim demers, dar aceasta este finalitatea legală!
În caz contrar, veţi avea nişte documente care vor arăta faptul că spaţiul are destinaţia de atelier auto, dar în Extrasul de Carte Funciară spaţiul va figura tot ca anexă gospodărească!..

Succes!

Puteţi găsi multe informaţii utile aici: [ link extern ] /
[ JuristFirme.ro ]
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Primoris SRL, Consilier juridic
Este necesar schimbarea de destinatie din anexa gospodareasca in atelier auto ?
Daca faceti activitate profesionala (primiti bani din asta) - da. Daca va reparati masina proprie - nu.

Chiar daca spatiul va suferi vre-o transformare sau nu, contrar parerii anterioare, cereti de la Primarie un Certificat de Urbanism. Acolo scrie ce acte mai aveti nevoie. Atentie, exista si restrictii (de exemplu min. 50 m fata de locuinte, interdictie in zona centrala).
Bună ziua, din nou,

Întâmplarea face să mă fi ocupat personal şi foarte recent de mai multe astfel de demersuri la mai multe primării de sector din Bucureşti, precum şi la Primăria mun. Bucureşti (deoarece unele dintre imobile se aflau în zone protejate, astfel că era competent PMB-ul).

Începănd din luna mai 2017, după abrogarea OUG 100 din 15 decembrie 2016, care a fost în vigoare doar 4 luni şi care reglementa procedura de emitere a Certificatelor de Urbanism, pentru schimbarea destinaţiei constructive a unui imobil, Serviciile/ Compartimentele de Urbanism din cadrul primăriilor nu au mai primit formularele de cerere pentru emiterea Certificatului de Urbanism, ci au solicitat ca dosarele să fie depuse cu o Adresă de Înaintare, în care fiecare petent să explice detaliat ce doreşte să facă şi ce vrea să obţină!

Bineînţeles, pe lângă Adresa de Înaintare trebuie să ataşati aceleaşi acte, ca în cazul în care solicitaţi un Certificat de Urbanism, aşa că, vedeţi d-voastră, nu există "vreo" contradicţie între ce spunem sau scriem noi!..
E posibil să nu fi reuşit eu să mă fac înţeles, dar cred, totuşi, că am fost suficient de elocvent!

În cazul în care faceţi demersuri de schimbare a destinaţiei, dar nu sunt necesare lucrări de amenajare, vi se va elibera un Răspuns oficial.

În cazul în care, odata cu schimbarea de funcţiune, veţi executa şi lucrări constructive, vi se va elibera un Certificat de Urbanism în care vor fi menţionate toate Avizele şi documentele necesare!..

Nu cred că rezolvaţi, sau aflaţi mai multe din faţa calculatorului! Mergeţi la primărie!

Aşa cum scriam mai sus, pentru cine are răbdare să citească, vă recomand [ link extern ] /
[ JuristFirme.ro ]

Succes!
Buna ziua, ptr schimbare de destinatie din anexa agricola in locuinta, ce pasi sunt de parcurs? Mentionez ca terenul pe care s-a construit este intravilan intabulat iar casa este pe anexa. Pana acum am un referat de la arhitectul initial cum ca nu se modifica absolut nimic, doar birou 1 trece in dormitor 1 samd. In afara de inregistrare la OCPI prin prezentare fisa de atestare fiscala la cadastrist mai este nevoie de mers si la primarie? Multumesc ffff mult ptr un raspuns rapid, chiar am nevoie de info.

Alte discuții în legătură

Spatii verzi - legea mediului impotriva dreptului de proprietate emilian_anghel emilian_anghel salutare ... dupa cum se stie guvernul a dat o ordonanta ce interzice constructiile pe spatiile verzi. conform multor pareri s a dorit cu orice pret ... (vezi toată discuția)
Modificarea unui puz pentru reincadrarea unui teren si eliminara unei servituti dorincornea dorincornea Am o problema legata de un teren intravilan pe care doresc sa-l cumpar si pentru care am semnat deja cu proprietarul un antecontract la notar. Pe terenul ... (vezi toată discuția)
Teren de 169 de mp RO46024 RO46024 Buna ziua!Sunt un cetatean al acestei minunate tari si detin un teren de 169 de mp cu o deschidere la strada de 7,5 mp.Vreau sa beneficiez de acest teren ... (vezi toată discuția)