avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil in cazul incetarii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil in cazul incetarii contractului de munca cu acordul partilor

Buna ziua. As avea nevoie de o parere autorizata in legatura cu situatia descrisa mai jos:
-in prezent sunt angajata la o societate, in decembrie ar trebui sa intru in concediu prenatal, urmand sa nasc in februarie. Tocmai ce am fost informati ca punctual de lucru din Bucuresti se va inchide, pozitiile urmand a fi transferate in alta tara. Problema se pune daca se incheie un act cu acordul partilor ca incepand cu aprilie 2018 sa mi se inchida contractual de munca (luna in care ar trebui sa depun si dosarul pentru indemnizatie), as mai beneficia de indemnizatia de crestere copil?

Mentionez ca nu am nicio zi intrerupere a contractului individual de munca in ultimele 24 de luni.

As vrea sa ma asigur ca daca depun la dosar decizia de incetare a contractului cu acordul ambelor parti, in loc de decizia de suspendare a contractului de munca voi mai fi eligibila pentru indemnizatia de crestere copil.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 21 Octombrie 2017
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Va multumesc pentru raspuns. Am intrebat pentru ca cei de la ITM mi au spus ca daca semnez incetarea contractului cu acordul partilor pierd indemnizatia.
Cei de la ITM nu se ocupa cu indemnizația pentru CCC și de aceea probabil v-au dat un astfel de răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil avril_dor avril_dor Buna ziua! Daca am contract de munca pe 2ore/zi pot beneficia de indemnizatia minima de 1232 lei? este vreo problema daca vor fi doar 10 luni de contract in ... (vezi toată discuția)
Buna seara - intrare în ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Ptr indemnizatie familiar îndeplinesc conditiile am lucrat in ultimile 12 luni si as vrea sa intru in ccc,patronul meu vrea sa întrerupă contractul s munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil fiind neangajat la nașterea copilului Andrei Ba Andrei Ba Buna ziua, As dori sa aflu daca se poate obține indemnizația de creștere a copilului in cazul in care o persoana nu este angajată la momentul nașterii, ... (vezi toată discuția)